10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt continua sa caute asistenti maternali profesionisti

- Advertisement -

incepand cu 1 ianuarie si pana in prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt un numar de 70 de cereri de evaluare de persoane cu domiciliul in judet care doresc sa devina asistenti maternali profesionisti, iar 60 dintre acestea au fost evaluate si zece sunt in curs de evaluare. 13 persoane au urmat cursurile de formare initiala in profesia de asistent maternal profesionist si au obtinut atestatul, iar noua dintre ei sunt deja angajati cu contract individual de munca de directie, a declarat Radita Pirosca, directorul institutiei.
Din totalul celor 70 de persoane care au depus cereri, sunt zece care au renuntat, iar in cazul a 37 dintre ele cererile au fost respinse intrucat persoanele care le-au depus nu au inceplinit conditiile necesare pentru a putea fi atestate ca asistent maternal profesionist.
De aceea, DGASPC Olt continua sa faca apel la persoanele domiciliate in judet care vor sa devina asistenti maternali profesionisti, acestea putandu-se prezenta la Serviciul Management de Caz pentru Copil din cadrul institutiei cu sediul in municipiul Slatina, strada Draganesti, nr. 7, pentru informatii privind procedura de obtinere a atestatului de asistent maternal profesionist. Cei interesati pot accesa si site-ul institutiei – www.dgaspc-olt.ro.
Beneficiar al proiectului TEAM-UP: Progres in calitatea ingrijirii alternative a copiilor, care are ca obiectiv prioritar reducerea numarului de copii si tineri plasati in institutii, prin consolidarea retelei de asistenti maternali profesionisti, este Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți