5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sistemul RO-ALERT, testat dupa un nou program

- Advertisement -

in comunele Iancu Jianu, Dobretu si Vulpeni testarea se va face vineri, intre orele 10:00 – 12:00, iar pe 22 iulie, in acelasi interval orar, va fi alertata populatia din localitatile Vitomiresti, Samburesti, Dobroteasa, Vulturesti, Verguleasa, Cungrea, Poboru, Leleasca, Fagetelu, Topana, Tatulesti, Optasi Magura, Spineni, Barasti, Colonesti, Scornicesti, Oporelu, Teslui, Priseaca si Valea Mare.
Oltenii din localitatile Obarsia, Vadastrita, Urzica, Deveselu, Redea, Vladila, Sprancenata, Daneasa, Gostavatu, Tia Mare si Izbiceni vor primi mesaje RO-ALERT marti, 23 iulie, in intervalul orar 09:00 – 12:00. Tot intre 09:00 si 12:00, miercurea viitoare alerte vor fi transmise catre toate unitatile administrativ teritoriale care se invecineaza cu localitati din alte judete, inclusiv catre populatia din localitatile de la granita. Zilele de 25, 26 si 30 iulie vor fi ultimele in care vor fi transmise mesaje RO-ALERT, acestea fiind pentru populatia din toate localitatile de pe raza judetului Olt.
Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt, a declarat ca activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test catre telefoanele mobile aflate in raza celulelor de telefonie mobila din anumite zone. Se va receptiona urmatorul mesaj TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea masurilor de autoprotectie.
Din luna septembrie a anului 2018, cand a fost operationalizat Sistemul RO-ALERT, si pana in prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populatiei, in situatii reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundatii sau viituri, degajari mari de fum in urma incendiilor sau prezenta unor animale salbatice periculoase in zone locuite – ursi, toate aceste situatii au impus avertizarea cetatenilor din zonele vizate, in timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populatia a fost informata de existenta pericolului imediat si a putut adopta masurile de autoprotectie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți