14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

scoala moderna, copii fericiti la Colegiul Minulescu

- Advertisement -

O scoala moderna nu este numai un loc in care copiii stau in banci si acumuleaza cunostinte noi. Este un campus prietenos, care le ofera elevilor posibilitati de relaxare, iar parintilor le intareste convingerea ca cei mici beneficiaza de tot ce e mai bun in materie de educatie. Cu aceste idei au pornit reprezentantii Primariei Slatina si cei ai Colegiului Ion Minulescu, atunci cand au stabilit o strategie de extindere a scolii. Pentru ca multi copii de clasele primare isi petrec si dupa-amiezile la scoala, ei au nevoie de spatii potrivite, atat pentru teme, cat si pentru odihna. Avem in vedere extinderea aferschool-ului, o investitie in valoare de aproximativ 300.000 de euro. Studiul DALI este facut, iar cladirea ar urma sa fie extinsa in continuarea caminului, Sunt deja trei sali mari, unde au functionat in trecut ateliere pentru fete. Sunt acolo prevazute doua dormitoare mai mari, grupuri sanitare, o sala de servit masa, a explicat Carol Kovacs, directorul Colegiul Ion Minulescu Slatina.
O mai mare importanta va fi acordata si timpului petrecut de cei mici in aer liber, fie ca vorbim de pauzele dintre orele de curs, fie despre activitatile de la afterschool. Cei mici au nevoie de spatiu de joaca, pentru ca ei vin pe terenul de sport si se incurca cu cei mari. Ca atare, am solicitat primariei un teren de 1.000 de metri patrati, in spatele Corpului D, aproape de Gradinita Ion Creanga. Asteptam un raspuns si avem promisiuni ca se va rezolva, a mai precizat Carol Kovacs.
Urmatoarea pe lista de investitii este o sala de sport noua. Colegiul are peste 1.900 de elevi, iar in timpul iernii, actuala sala este impartita chiar si intre trei clase, spatiul fiind insuficient.
Banii necesari extinderii si dotarii Colegiului Minulescu vor fi alocati de Primaria Slatina, in functie de fondurile disponibile in urmatorii ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți