4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coliziune frontală între două autoturisme, la Dăneasa. Un bărbat a decedat, iar altul a fost grav rănit

- Advertisement -

Accident grav, vineri seara, în jurul orei 19:20, pe Drumul Naţional 6 – European 70, în comuna Dăneasa. Două autoturisme s-au ciocnit violent, iar în urma impactului un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost grav rănit.

Mai multe echipaje de salvatori au intervenit la faţa locului. Pe lângă pompierii Gărzii Stoeneşti şi Detaşamentului Caracal, care au acţionat cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi două echipaje de paramedici SMURD, în sprijin au venit şi cadrele medicale de pe două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt.

„În accidentul rutier produs pe DN 6 – E 70, în zona localităţii Dăneasa, au fost implicate două autoturisme, în care se aflau doar şoferii. La sosirea echipajelor, unul dintre autoturisme a fost găsit în afara carosabilului, răsturnat, iar şoferul acestuia, în vârstă de 53 de ani, decedat, cu leziuni incompatibile cu viaţa. Celălalt bărbat, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit încarcerat, conştient. Pentru extragerea victimei pompierii de la descarcerare au îndepărtat mai multe elemente de caroserie şi au predat victima echipajelor medicale. Pacientul prezenta otoragie, rinoragie, traumatism toracic şi fractură la membrul inferior stâng şi a fost transportat la Compartimentul Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Caracal”, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. Cum starea bărbatului politraumatizat a fost gravă, acesta a fost ulterior preluat de o ambulanţă şi transferat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru efectuarea de investigaţii medicale amănunţite.

Poliţiştii rutieri au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cauzele şi împrejurărilor producerii accidentului, întocmind dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. „Un bărbat de 61 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6 – E 70, în afara localităţii Dăneasa, ar fi pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din judeţul Gorj. În urma impactului, bărbatul de 53 de ani a decedat, iar cel de 61 de ani a necesitat îngrijiri medicale”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Din cauza accidentului, traficul rutier pe ambele sensuri de mers ale DN 6 – E 70 Caracal – Alexandria, la ieşirea din localitatea Dăneasa către Roşiorii de Vede, a fost blocat pentru aproximativ două ore.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți