22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Şoferi opriţi în trafic şi testaţi dacă au consumat droguri. Un tânăr prins la volan sub influenţa substanţelor interzise

- Advertisement -

Poliţiştii au acţionat sâmbătă noaptea în trafic pentru a identifica persoanele care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat substanţe psihoactive sau alcool, iar în urma misiunii au constatat trei infracţiuni la regimul circulaţiei. Un tânăr a fost prins la volan sub influenţa drogurilor.

Două aparate Drug Test au intrat luna aceasta în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, rolul acestora fiind acela de a ajuta poliţiştii să depisteze conducătorii auto care au consumat substanţe psihoactive înainte de a se urca la volan. Conform articolului 336, alineatele 1 şi 2 din Codului Penal, conducerea vehiculelor pe drumurile publice de către o persoană care a consumat substanţe psihoactive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Sâmbătă noaptea, mai mulţi şoferi au fost testaţi dacă au consumat droguri, iar în cazul unuia dintre ei rezultatul a fost pozitiv. Este vorba de un tânăr de 32 de ani, din oraşul Piatra Olt, care a fost depistat pe bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa substanţelor interzise. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive. Oamenii legii au mai constatat două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, un bărbat de 25 de ani, din comuna doljeană Drăgoteşti, alegându-se cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, iar un altul de 30 de ani, din comuna Radomireşti, este cercetat penal conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, poliţiştii au reţinut şi zece permise de conducere pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, unde alcoolemiile au fost sub valoarea de 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți