10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acţiunea „Truck&Bus” pe drumurile publice din judeţ. Poliţiştii verifică autobuze, microbuze şi alte autovehicule de transport

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din Olt desfăşoară săptămâna aceasta acţiunea „Truck&Bus” pe toate drumurile publice care tranzitează judeţul. Vor fi oprite în trafic, pentru control, autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri, astfel de activităţi fiind desfăşurate simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că acţiunea „Truck&Bus” are loc pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier acţionând pe raza judeţului, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române. Se urmăreşte prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri şi de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

„În cele şapte zile, controalele poliţiştilor vor avea în vedere respectarea, de către şoferii profesionişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, a spus reprezentantul IPJ. Sursa citată a adăugat că în ceea ce-i priveşte pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acţiunea „Truck&Bus” se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți