15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Premiul I pentru Ansamblul „Cununa” din Şopârliţa, la festivalul internaţional din Vatra Dornei

- Advertisement -

Ansamblul Folcoric „Cununa” din Şopârliţa a evoluat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul celei de XII-a ediţii a Festivalului internaţional pentru copii şi tineret „Dorna, plai de joc şi cântec”, in memoriam profesor Gavril Moroşan, care a avut loc în staţiunea suceveană Vatra Dornei. La final, juriul a stabilit ca câştigătorii premiului I al festivalului să fie copiii din Şopârliţa.

Pe lângă ansamblurile folclorice din judeţele Cluj, Sălaj, Tulcea, Botoşani, Olt şi fanfara din judeţul Vaslui, la Festivalul „Dorna, plai de joc şi cântec” au participat anul acesta şi ansambluri folcloric din străinătate – Turcia, Polonia, Spania şi Rusia.

Judeţul Olt a fost reprezentat cu cinste şi în acest an, în faţa sutelor de spectactori şi a juriului festivalului din Vatra Dornei evoluând cei 26 de băieţi şi 12 fete din Ansamblul „Cununa” din comuna Şopârliţa. După ce au participat la tradiţionala paradă a portului popular pe străzile din centrul staţiunii, copiii olteni au jucat pe scena amplasată în Parcul Municipal.

Pregătiţi îndeaproape de instructorul coregraf George Ghiţă a lu’ Porumbelu’, membrii ansamblului au prezentat un dans de fete, precum şi tradiţionalul dans bărbătesc căluşul, orchestraţia fiind asigurată live. La final, în cadrul Galei Laureaţilor, Ansamblul „Cununa” a obţinut din partea juriului premiul I. În afară de coregraf, de performanţa obţinută se bucură şi Cristinel Neagu, primarul comunei Şopârliţa, care este şi directorul ansamblului, dar şi profesorul Ilie Brăileanu, consultant artistic şi director al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, cel care a făcut posibilă participarea ansamblului folcloric la acest festival.

Pe lângă concursul propriu-zis, copiii olteni au avut parte şi de multe momente plăcute, unul dintre ele fiind urcarea cu telescaunul pe munte.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți