22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Semafoarele din Balş, funcţionale de miercuri

- Advertisement -

Sistemul de semaforizare amplasat de Compania Naţională de Drumuri pentru fluidizarea traficului din Balş va fi pus în funcţiune miercuri dimineaţă, la ora 09:00. Timp de o lună, maşinile şi pietonii vor circula după timpi prestabiliţi, pentru ca sistemul să poată măsura intensitatea traficului şi să funcţioneze apoi în sistem inteligent.

De miercuri dimineaţă, de la ora 09:00, circulaţia pe strada Nicolae Bălcescu, din Balş, ar trebui să se desfăşoare cu respectarea indicaţiilor semafoarelor.

Sistemul montat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va funcţiona în prima fază cu intervale de timp fixe pentru şoferi şi pietoni. „Timp de o lună, va fi semaforizare simplă, cu ciclu de timp prestabilit. În această lună, sistemul filmează şi înregistrează date şi vede fluxurile de trecere la anumite ore şi începe să calculeze timpii optimi. În funcţie de asta, sistemul va stabili timpii ulteriori. În plus, pietonii vor avea ca variantă un buton pe care pot apăsa în cazul în care vor să traverseze, urmând să se calculeze timpul de aşteptare în funcţie de intensitatea traficului în momentul respectiv”, a explicat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Proiectul de amplasare a semafoarelor inteligente la Balş face parte dintr-o investiţie a Direcţiei Regionale de Drumuri Craiova, în care este inclusă şi semaforizarea oraşului Filiaşi. Costurile sistematizărilor se ridică la 1,3 milioane lei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți