8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aparat de radiologie performant, în Corpul Medicală al Spitalului Slatina

- Advertisement -

Corpul Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina are în dotare un aparat de radiologie la standarde europene, care de marţi a fost pus în funcţiune. Este un aparat performant, radiografiile fiind de bună calitate şi îi ajută pe medicii specialişti să pună un diagnostic cât mai corect.

La doar câteva ore după punerea în funcţiune a aparatului au fost şi câţiva pacienţi care au făcut primele radiografii. „Am chemat primii pacienţi din Secţia Reumatologie, au fost patru persoane. Fiecare dintre pacienţi a avut cel puţin o expunere şi sperăm ca pe viitor să dăm drumul şi la celelalte secţii, să putem face cât mai mulţi pacienţi. Radiografiile sunt de cea mai bună calitate, iar pentru stabilirea unui diagnostic vor fi de mare ajutor”, a declarat Margareta Grigore, asistent şef Laboratorul de Radiologie şi Imagistică al Spitalului Slatina.

Aparatul de radiologie a costat 1,5 milioane de lei şi a fost achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Olt. Noul aparat medical funcţionează la etajul I în Corpul Medicală al unităţii spitaliceşti şi este de mare ajutor cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea pe secţiile din această clădire, nemaifiind nevoie ca pacienţii de aici să fie mutaţi în Corpul Central pentru a face radiologii. „Am investit foarte mulţi bani în aparatura medicală. Chiar dacă nu este reabilitat etajul I al Corpului Medicală, aici a fost montat şi pus în funcţiune un aparat de radiologie foarte scump. L-am achiziţionat că nu mai aglomerăm Radiologia din Corpul Central şi a nu mai muta de fiecare dată bolnavii de pe Secţia Medicală şi tot ceea ce funcţionează în acest corp de clădire în Corpul Central”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

Cătălin FIRCOIU  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți