Lactate vândute pe marginea drumului, retrase de la consum

Reprezentanții Direcției Veterinare Olt au efectuat zilele trecute mai multe controale în târguri și piețe, dar și în jurul acestor spații de comercializare. Producătorii care nu păstrau laptele și brânza la frigider sau cei care le vindeau pe trotuare au fost amendați.

În perioada 12-14 iulie 2019, au fost efectuate controale tematice pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitar veterinare şi de siguranţa alimentelor a cerinţelor legislaţiei Uniunii Europene și naționale aplicabile comerţului stradal cu produse de origine animală provenite din producția internă. În această acțiune, inspectorii sanitari veterinari au colaborat cu reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliție Olt, respectiv cu cei ai Jandarmeriei Olt.

Astfel, au fost efectuate nouă controale în pieţe agoalimentare, târguri, locuri neamenajate situate de-a lungul căilor rutiere (comerț stradal) la micii producători, care comercializau direct către consumatorul final produsele primare de origine animală (lapte crud, ouă, carne de pasăre sau lagomorfe, miere, etc.), obținute în gospodăriile proprii şi la persoanele care comercializau direct către consumatorul final alimente de origine animală (brânzeturi, produse din carne, etc.) obținute în gospodăriile proprii.

„Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 12.100 de lei şi două avertismente. Totodată, au fost reținute oficial 45 de kilograme produse de origine animală (brânzeturi, lapte crud), comercializate în spaţii neaprobate sanitar veterinar (trotuar) în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată”, a anunțat Venera Popa, purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<