9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

„NĂRAVUL DIN FIRE, N-ARE LECUIRE”

- Advertisement -

Adevărat, un viciu persistent în viaţa noastră îmbinat cu opulenţă, grandomanie şi aroganţă ar putea însemna o nărăvire la obiceiuri nu tocmai ortodoxe şi chiar neobişnuite pentru majoritatea oamenilor. Furtul, hoţia, escrocheria sunt năravuri ridicate la rang de mare artă în zilele noastre, sunt cele mai narative obiceiuri, n-au leac şi când ai zis că le-ai dibuit şi pedepsit… renasc cu şi mai mare virulenţă. Oare, putem atribui acest fenomen şi primarului suspendat al comunei Gostavăţu, POPESCU MARIUS ŞTEFAN, care încă din tinereţe, fiind angajat la Primăria Gostavăţu în calitate de agent agricol, a fost condamnat în anul 1999 pentru comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals la 6 luni închisoare cu suspendare? Adică elibera certificate de producător false unor pieţari speculanţi .

Cetăţenii oneşti ai comunei, la acea vreme, se aşteptau ca din această poveste penală Popescu Marius Ştefan să înveţe cât de cât şi să-şi revizuiască comportamentul pentru a reveni în rândul oamenilor cinstiţi.

Aşadar, în anul 2004 îi acordă girul de încredere şi îl aleg primar al comunei Gostavăţu, cu speranţa că se va implica în dezvoltarea şi bunăstarea comunei, că îi va reprezenta cu cinste şi corectitudine. Dar vai, încă din primele zile de primărie, viciile ascunse ale lui Popescu Marius Ştefan îşi arată colţii, îi solicită domnului Ionescu Cristian, administrator al unei societăţi din comună, suma de 3.000 Ron pentru a nu fi amendat că postează o ladă de sucuri în faţa magazinului, pe domeniul public. Şi ca să-l înveţe minte îi impune acestuia să-i aducă la sediul Primăriei un frigider şi o bicicletă, după care trece la acţiuni în forţă: cumpără din bugetul local o clădire care stă să cadă cu „modesta” suma de 9 miliarde lei vechi, un var dat pe pereţii unui grup sanitar cu suma de 3.000 Ron, montează un gard în jurul unui teren de fotbal cu suma de trei sute milioane lei vechi.

Locuitorii comunei îşi aduc aminte anii în care Popescu Marius Ştefan îşi ducea viaţa printre muritorii de rând ai comunei, adică grea şi plină de necazuri, când se uitau în curtea lui şi vedeau o jumătate de casă amărâtă şi o magazie din lemn şi acum se întreabă cum a reuşit dintr-un salariu de funcţionar să-şi cumpere o maşină de lux, să-şi transforme amărâta de jumătate de casă în palat, să-i plătească chirie fetei într-un apartament în Craiova pe timpul facultăţii, să-şi renoveze apartamentul din Caracal, să-i dispară din casă hocus-pocus suma de aproximativ un miliard de lei vechi?

Să ne aducem aminte cum discuta cu un aer superior de mare ştab, cum călca pe culoarul „Primăriei mele” ca pe o moşie, cum te umilea când îi cereai socoteală pentru fărădelegile care le facea în „comuna mea”, cum folosind intrigi, polemici şi minciuni a dezbinat locuitorii comunei ajungând la un cinism încât a montat băncuţe de odihnă numai la porţile caselor celor care îl vorbeau de bine. Pe vremea lui Caragiale, hoţia şi linguşirea erau virtuţi, dar în ziua de azi infracţiunile lui Popescu Marius Ştefan sunt adevărate opere de artă. Spune aşa, după ce am văzut ce au descoperit procurorii despre munca acestuia în funcţia de „primar” în cadrul Primăriei Gostavăţu.

Luare de mită, adică administratorul oricărei firme aflate pe teritoriul comunei pentru a fi lăsat în pace să-şi desfăşoare activitatea trebuia să cotizeze la bunăstarea edilului. De exemplu, SC Livcom Mat 03 SRL (materiale costrucţii) care cum a deschis punctul de lucru în comună în anul 2008 a şi fost chemat administratorul de către Popescu Marius Ştefan în biroul acestuia din Primărie şi i s-a impus ca pentru liniştea societăţii să cotizeze suma de zece milioane. Aşa s-a întâmplat anual, timp de zece ani, când sumele de bani ajungeau în buzunarele adânci ale primarului Popescu Marius Ştefan. Să te ferească Dumnezeu să încalci tabieturile acestuia, să ai curajul să refuzi banii solicitaţi pentru că imediat trimitea inspectorul de la Primărie şi te aducea pe calea stabilită printr-un proces verbal de amendă pentru diferite motive. În acel moment aveai de ales: ori achitai suma convenită, adică zece milioane lei şi procesul verbal de contravenţie era „anulat” pe loc de Popescu Marius Ştefan, ori primeai amenzi după amenzi până te conformai. Societăţii Cristi şi Aura SRL cu magazin alimentar în comună, pentru a fi sigur că administratorul îi achită suma anuală impusă trimitea periodic adrese în care ameninţa că îi va săpa şanţuri de scurgere a apei pluviale în jurul magazinului şi va da faliment. Pentru bunăstarea primarului şi a familiei lui au contribuit cu sume de bani anuale între 100 şi 1.000 Ron societăţile comerciale SC Globus SRL, SC Emisan Clean SRL, SC Tonica Stil SRL, SC Eliana SRL, SC Briana Invest SRL, AF Dima Ghica, SC Bojan SRL etc. Ne întrebăm ce şi cum a gândit Popescu Marius Ştefan despre legile justiţiei atunci când şi-a arogat dreptul de a se transpune în instanţa judecătorească anulând sau distrugând procese-verbale de contravenţie contra unor sume de bani ale unor societăţi comerciale sau cetăţeni ai comunei care trebuiau să fie debitate la bugetul local.

Obrazul subţire cu bani se ţine.

„Chitanţe false”. O altă metodă de a-şi însuşi bani şi foloase necuvenite de la societăţi şi cetăţeni ai comunei era emiterea de chitanţe cumpărate de la librărie ilegale pe care aplica ştampila primăriei şi în schimbul chitanţelor solicita de la cetăţeni şi societăţi comerciale sume de bani între 100 Ron şi 400 Ron pentru iluminat public sau paza comunei cu toate că erau bani alocaţi din bugetul local. Aceşti bani luau calea buzunarelor adânci pentru parfumurile şi ţinutele de gală ale familiei sau când Popescu Marius Ştefan pleca în concedii sau weekend-uri însoţit de diverse persoane solicita de la casiera Primăriei, care ţinea evidenţa acestora, plicul cu bani în care specifica ce suma să i se pună pentru distracţie, chefuri, cadouri.

„Înlocuirea indicatoarelor din localitate”. Ne întrebăm cât de lacom să fii încât să inventezi tot felul de metode de eludare a banilor comunei fără frica de a fi prins până în final. Să înlocuieşti în 3 ani de cinci ori indicatoarele contra unor sume imense achitate unor societăţi comerciale, dar să execuţi lucrările cu Dulgherescu Dan, un meseriaş din comună şi cu angajaţii Primăriei. Ultima înlocuire a costat bugetul local suma de 17.000 Ron achitaţi unei societăţi cu sediul în Craiova. Vă specificăm că aceste indicatoare nu sunt suflate cu aur.

De lăcomia lui Popescu Marius Ştefan, în mandatele de „moşier”, nu au scăpat nici deţinătorii de utilaje agricole. Acestora li se solicita personal sau prin persoane interpuse diverse sume de bani sau prestări de lucrări agricole anuale pe moşia lui, pentru nevoile lui personale pentru a fi lăsaţi în pace să-şi desfăşoare muncile agricole. Meseriaşii din comună, Marin Ionel, Mincă Georgel, Dulgherescu Dan, Mihalache Liviu şi alţii, care muncesc să-şi câştige existenţa, au fost puşi să execute gratuit lucrări în contul Primăriei, dar facturate la diverse societăţi comerciale respectiv amenajarea fântânilor, intrărilor în localitate şi achitate la firma administrată de domnul Ene Fănică din localitatea Drăgăneşti Olt, pentru suma de 30.000 Ron pe bucată.

Inteligenţa şi înţelepciunea pe care încerca să o afişeze Popescu Marius Ştefan se rezumă la capacitatea de a obţine bani, servicii sau bunuri pentru nevoile lui personale, indiferent de metodele abordate, adică el considera că cu cât eşti mai bogat cu atât eşti mai deştept, transformându-l într-un animal sălbatic de pradă flămând şi gata de vânătoare care niciodată nu se satură indiferent cât este de hrănit.

Trebuie să specificăm că Popescu Marius Ştefan în opulenţa, grandomania şi aroganţa afişată, crezând că legile ţării pot fi încălcate după bunul plac şi nevoile băneşti ale acestuia, că această comună este moşia lui şi îi aparţine în totalitate, comite infracţiuni şi abuzuri cu convingerea ca nimeni nu-l atinge.

Cum este posibil ca în primăvara anului 2018 să intri cu buldozerul şi să execuţi lucrări neautorizate, săpături, fundaţii, construcţii în Situl Arhelogic, Castrul Roman, Cetatea Slăveni distrugând vestigii istorice ale neamului românesc? Pentru această infracţiune i s-a întocmit încă un dosar penal care se afla în curs de cercetare penală la IPJ Olt, Compartimentul Protecţia Cultelor.

Printre alte activităţi mafiote ale lui Popescu Marius Ştefan se enumeră şi întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiunile de serviciu în calitate de PRIMAR, refuzul de a emite acord de funcţionare pentru societăţi comerciale decât în schimbul achitării „dijmei” cerute, reclamaţii ordinare la diferite instituţii ale statului ca Antifraudă, ANAF, Inspectoratul Teritorial de Muncă, OPC, Sanitar Veterinar etc. în vederea efectuării de controale la societăţile care nu au achitat „şpaga” de a fi lăsate să funcţioneze. Această meteahnă o mai are încă şi acum când Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt i-a aplicat măsura preventivă a controlului judiciar începând cu data de 28 mai 2019 pentru 60 zile şi prelungită la data de 24 iulie 2019 cu încă 60 zile. Adică nu mai este „PRIMAR”. Aşa că locuitorii comunei Gostavăţu, administratorii societăţilor comerciale, martorii din dosarul penal care au fost şi sunt ameninţaţi de Popescu Marius Ştefan sau de persoanele interpuse pot să stea liniştiţi, justiţia va face dreptate.

Aşteptând cu nerăbdare hotârârile Instituţiilor Statului putem să spunem că: „LĂCOMIA E REA ŞI PĂGUBITOARE BOALĂ”.

Semnat: Un grup de cetăţeni ai comunei Gostavăţu

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți