14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

ALDE Olt crede în şansa lui Tăriceanu la alegerile prezidenţiale

- Advertisement -

Organizaţia ALDE Olt a organizat joi o conferinţă de presă pentru a-şi anunţa susţinerea faţă de liderul lor, Călin Popescu Tăriceanu, despre care au spus că va obţine un rezultat bun la alegerile prezidenţiale. ALDE Olt a crezut până în ultimul moment că Tăriceanu va fi candidatul comun al alianţei PSD-ALDE în cursa pentru Cotroceni.

Mihai Niţă şi Ioan Ciugulea, preşedintele, respectiv vicepreşedintele ALDE Olt, au susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului. Cei doi au participat miercuri la şedinţa Biroului Naţional al ALDE, în cadrul căreia s-a decis candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la funcţia de preşedinte al României. Ei au vorbit despre deciziile luate în cadrul acestui for şi şi-au manifestat încrederea că Tăriceanu va obţine un scor bun. „Domnul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al României. Au avut loc discuţii pe această temă, iar colegii noştri din cadrul biroului naţional au avut puncte de vedere de încurajare, în sensul că au primit această veste cu inima deschisă şi cu gândul de a munci pentru a obţine rezultate cât mai bune la alegerile prezidenţiale”, a declarat Mihai Niţă, preşedintele ALDE Olt.

Ioan Ciugulea i-a taxat pe social-democraţi, dând de înţeles că nu şi-au respectat promisiunea iniţială, de a avea candidat unic PSD-ALDE la prezidenţiale. „S-a negociat până în ultimul moment o candidatură comună, pe baza discuţiilor avute între cele două partide din alianţă. S-a discutat la începutul lunii iunie că cine va ieşi cel mai bine în sondaje va candida din partea alianţei. Nu s-a dorit acest lucru… S-a luat hotărârea ca noi să îi cerem domnului Călin Popescu Tăriceanu să candideze”, a spus Ciugulea.

Liderii ALDE Olt au mai anunţat că, potrivit unui sondaj realizat de social democratul Marius Pieleanu, Tăriceanu stă bine la capitolul „încredere”, cu un procent de 35%, aproape de Iohannis, care are 39%. Pe locul al treilea s-a afla Dan Barna, cu 17%.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți