10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Judeţean recalculează bugetele primăriilor

- Advertisement -

Consiliul Judeţean centralizează situaţiile venite de la primăriile din Olt, legate de banii necesari salarizării şi mai ales indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap. Conducerea instituţiei va solicita o întâlnire cu ministrul Finanţelor, pentru a cere sumele de care e nevoie pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi salariile însoţitorilor sunt cheltuielile care creează cele mai mari probleme primarilor din judeţ. De anul acesta, sumele necesare trebuie alocate din bugetele locale, însă în unele primării nu sunt bani suficienţi. De aceea, Consiliul Judeţean va analiza situaţia financiară a fiecărei localităţi. „Am trimis o adresă către toate UAT-urile din judeţ, în ceea ce priveşte estimatul sumelor necesare până la finalul anului, pentru persoanele cu handicap şi salarizare. Centralizăm la ea şi vom anunţa ulterior care este situaţia şi ce ne-au cerut primăriile”, a spus Marius Oprescu, preşedinte CJ Olt.

Când vor avea toate cifrele centralizate, şefii judeţului vor merge la Ministerul Finanţelor Publice, să ceară o rectificare bugetară în baza sumelor reale, calculate pentru fiecare primărie în parte. „Avem în vedere atât o discuţie cu Ministerul Finanţelor, dar şi a le trimite o adresă scrisă în vederea asigurării sumelor necesare până la finalul anului. Dacă în ceea ce priveşte salarizarea fiecărui UAT, primarul şi consiliul local decid în ceea ce priveşte numărul de angajaţi şi salarizarea, în privinţa persoanelor cu handicap, aşa cum ştiţi, unele dintre ele ne vin prin aprobarea dosarelor de către o comisie interdisciplinară, practic nu au nici un control primarii. Estimatul pe care s-a făcut bugetul la începutul anului se bazează pe sumele de la nivelul anului trecut, dar de la începutul anului şi până în prezent au tot fost cazuri noi, iar acele sume de la început de an nu mai sunt de actualitate. De aceea am încercat să aflăm care sunt aceste sume, să ştim să cerem aceşti bani de la Guvernul României”, a mai spus preşedintele CJ Olt.

Pe parcursul anului, majoritatea primăriilor din judeţ au raportat o creştere a numărului indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a salariilor pentru însoţitorii lor.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți