17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă opt focare de pestă porcină, în ultimele zile în Olt

- Advertisement -

Tot mai multe focare de pestă porcină africană sunt confirmate de la o zi la alta, în Olt. Boala a fost confirmată în exploataţii din Comani şi Văleni, după ce săptămâna trecută au apărut alte cazuri, la Gostavăţu, Stoeneşti, Ianca şi Sprâncenata.

Opt noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate în ultimele zile de Direcţia Veterinară Olt. Boala a ajuns şi în localităţile Comani şi Văleni, iar la Gostavăţu şi Stoeneşti au fost confirmate noi focare. „Ultimele focare de pestă porcină africană la porcii din exploataţiile non-profesionale au fost confirmate vineri seara, prin buletin de analiză emis de Institutul de diagnostic pentru localităţile Comani – un focar şi localitatea Văleni, un focar, iar sâmbătă, din primele buletine emise de DSVSA Dolj, pentru Gostavăţu – 4 focare şi Stoeneşti – 2 focare”, a explicat Venera Popa, consilier superior la DSVSA Olt.

Statisticile veterinarilor sunt îngrijorătoare. Până acum au fost confirmate 22 de focare de boală în tot judeţul.

Comitetul local de combatere a bolilor s-a reunit sâmbătă în şedinţă şi a stabilit măsurile de restricţie privind circulaţia animalelor. Tot sâmbătă, veterinarii au eliminat toţi porcii din exploataţiile în care evoluează boala. „Echipe de medici veterinari s-au deplasat la faţa locului şi au efectuat acţiunile de eliminare a porcilor care mai erau vii în focare. S-au instituit restricţii pentru circulaţia tuturor speciilor de animale”, a mai spus Venera Popa.

Administraţiile locale din toate comunele afectate trebuie să îşi achiziţioneze substanţe şi echipamente de dezinfectat şi să instaleze filtre rutiere.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți