2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

APIA, avertisment pentru beneficiarii subvenţiilor

- Advertisement -

Oltenii care au investit în ferme de porci, dar şi cei care solicită motorină subvenţionată pentru a lucra terenurile mai au la dispoziţie o singură zi pentru depunerea documentelor justificative. Ei trebuie să se prezinte la APIA cu facturile, pentru a putea intra ulterior în posesia ajutoarelor financiare.

31 iulie este ultima zi în care beneficiarii Măsurii 14 din PNDR – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor pot aduce documentele justificative pentru a intra în posesia subvenţiilor de la APIA. „Sunt aşteptaţi să aducă documentele justificative aferente, pentru decontarea activităţilor pe care le-au desfăşurat în perioada 1 aprilie – 30 iunie. La nivelul judeţului Olt avem 7 beneficiari pentru această măsură, pachetul A, plăţi pentru porcine”, a explicat Corina Grecea, purtătorul de cuvânt APIA Olt.

Anul trecut, şase exploataţii de porci din judeţ au beneficiat de aceste subvenţii, sumele plătite acestora fiind de aproape 900.000 euro. Anul acesta, încă o exploataţie comercială de suine este în curs de a fi populată, la Ipoteşti, efectivul pentru care se solicită subvenţia fiind de aproximativ 70.000 de capete. „Pe raza judeţului Olt avem exploataţii la Tufeni, Ipoteşti, Optaşi, Mogoşeşti, Valea Mare avem astfel de societăţi care ajung şi la 70.000 de capete”, a mai explicat Corina Grecea.

Miercuri este ultima zi de depunere a documentelor şi pentru cei care au cerut subvenţia pentru motorina consumată în trimestrul II. APIA a eliberat aproximativ 1.100 de acorduri pentru cei care folosesc motorină subvenţionată. Ei sunt aşteptaţi să aducă facturile de consum, în baza cărora vor primi ajutorul financiar.  Subvenţia oferită de stat pentru motorina folosită la lucrările agricole este de 1,9 lei pe litru.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți