15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Suspectat de uciderea Alexandrei şi Luizei, Gheorghe Dincă şi-a retras contestaţia împotriva arestării preventive

- Advertisement -

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, din municipiul Caracal, suspectat că le-a omorât pe Alexandra şi Luiza, a retras contestaţia pe care a formulat-o împotriva deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată sâmbătă de magistraţii Tribunalului Dolj.

Inculpatul a retras contestaţia marţi în timpul şedinţei de judecată de la Curteade Apel Craiova, de marţi, ce a durat foarte puţin. Acuzaţiile aduse iniţial lui Dincă au fost trafic de minori şi viol, fapte pentru care acesta a fost şi arestat, pentru ca urmărirea penală să fie extinsă duminică seara de procurorii DIICOT şi pentru infracţiunea de omor calificat.

Alexandru Bogdan, apărătorul din oficiu al bărbatului, a declarat jurnaliştilor că acesta a retras contestaţia având în vedere şi ultima acuzaţie adusă. „Eu am discutat personal cu dânsul şi l-am sfătuit să spună adevărul, pentru că nu îl avantajează cu nimic dacă probele vor dovedi faptele. Dânsul a reflectat foarte mult asupra acestei situaţii, a avut remuşcări faţă de ceea ce a făcut şi a cedat presiunii psihice, fapt dovedit şi pe parcursul audierilor, când efectiv în timpul descrierilor detaliilor săvârşirii faptei i s-a făcut rău”, a spus avocatul, citat de Agerpres.

Alexandru Bogdan a precizat şi că a luat luni legătura cu o parte din membrii familiei lui Gheorghe Dincă, respectiv soţia, o fiică şi băiatul cel mare, care au rămas şocaţi de cele întâmplate, spunând că „a fost un tată exemplar”. „În continuare nu le vină să creadă că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Dânşii transmit sincere regrete familiilor îndoliate şi nu au cuvinte să-şi exprime pentru durerea acestora, pentru că şi dânşii sunt părinţi (inculpatul are cinci nepoţi) şi ştiu ce înseamnă”, a mai spus avocatul, citat de Agerpres.

Apărătorul din oficiu le-a vorbit jurnaliştilor şi despre reconstituirea care a avut loc luni. „Informaţiile de genul «inculpatul şi-a bătut joc de anchetatori» în sensul că nu a indicat locul în care a dus cadavrul primei fete sunt false. Anchetatorii erau deranjaţi de presă şi voiau să se ferească, iar în momentele respective fugeau câţiva kilometri într-o parte, în altă direcţie, o luau pe un drum izolat. Nu era la cererea inculpatului toată această plimbare. Era o organizare a anchetatorilor. (…) El îşi aducea aminte, dar şi dânsul a avut o problemă de identificare câtă vreme s-a mers pe un alt traseu decât cel pe care anchetatorii l-au urmat. Dânsul a mers pe un drum prost, izolat, pe timp de noapte, iar anchetatorii au ajuns pe un drum mai bun pentru a ajunge la locul respectiv”, a conchis Alexandru Bogdan, citat de Agerpres.

Mecanicul auto Gheorghe Dincă, cunoscut prin Caracal şi şofer care practică curse de ocazie, este acuzat de uciderea celor două fete după ce a recunoscut acest lucru duminică în faţa anchetatorilor. Alexandra Măceşanu de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, şi Luiza Melencu de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, au dispărut în aceleaşi condiţii din Caracal, luând o maşină de ocazie. Adolescenta din Olt a dispărut pe 24 iulie, în timp ce tânăra din Dolj era dispărută de la jumătatea lunii aprilie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți