13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

ADN-ul Alexandrei Măceşanu, găsit pe fragmentele de os şi dinţi descoperite în cenuşa din butoiul aflat în gospodăria lui Dincă

- Advertisement -

Ceea ce s-a întâmplat la Caracal, cel puţin cu Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, cele două fete dispărute după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, care a recunoscut că le-a ucis pe acestea, este departe de a fi elucidat. Luni, procurorii DIICOT au făcut publice noi date oficiale despre acest caz, anunţând că bărbatul acuzat că le-ar fi ucis pe cele două adolescente a ajuns în arest la Bucureşti, dar şi că Institutul Naţional de Medicină Legală a constatat că fragmentele de os şi dinţi care s-au găsit în cenuşa dintr-un butoi metalic aflat în curtea casei lui Dincă au ADN-ul Alexandrei Măceşanu, probabilitatea fiind de 99,93%.

A fost mai bine de o lună în care a fost percheziţionat orice colţişor al casei caracaleanului suspect de crimă, dar şi alte zone din apropierea gospodăriei acestuia, iar anchetatorii spun că s-au găsit multe probe care l-ar putea incrimina atât în cazul Alexandrei Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna olteană Dobrosloveni, care a dispărut pe 24 iulie, cât şi în cazul Luizei Melencu, tânăra de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, ce a dispărut acum aproape cinci luni, la jumătatea lunii aprilie.

Între timp, după atâtea zile de descinderi la locuinţa sa, Dincă a fost mutat la sfârşitul săptămânii trecute din arestul IPJ Olt în Arestul Central al Poliţiei din Bucureşti. Acesta trebuie să fie prezent pentru efectuarea unor noi activităţi de către anchetatori, dar şi pentru a fi expertizat psihic. „La data de 1 septembrie 2019, inculpatul Dincă Gheorghe a fost transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv București pentru efectuarea altor activități ce presupun prezența acestuia în fața organelor de urmărire penală, respectiv efectuarea unei analize comportamentale de către specialiști din cadrul IGPR, activitate dispusă prin ordonanța din data de 29 iulie, reaudierea inculpatului, precum și examinarea medico-legală psihiatrică a acestuia”, se arată într-un comunicat DIICOT.

De asemenea, procurorii DIICOT au făcut publice luni rezultatele INML cu privire la probele ADN care au fost recoltate din fragmentele de os şi dinţi găsite în cenuşa dintr-un butoi metalic aflat în curtea casei lui Gheorghe Dincă, iar acesta apraţine Alexandrei în proporţie de 99,93%. „În cursul acestei zile (luni n.r.), Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici» a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce privește pe victima minoră M.A.M. (Alexandra Mihaela Măceşanu n.r.). Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin. De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”, spun anchetatorii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți