12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape un sfert dintre vehiculele verificate de inspectorii RAR în Olt, pericol pe şosele

- Advertisement -

Inspectorii Registrului Auto Român au făcut publice marţi rezultatele controalelor efectuate în prima jumătate a acestui an, iar în Olt aproape un sfert dintre vehiculele verificate reprezintă un adevărat pericol pe şoselele care tranzitează judeţul.

Concret, au fost controlate nu mai puţin de 876 de vehicule, 24,43% fiind neconforme, iar patru maşini prezentau pericol iminent de producere a unor accidente pe drumurile publice care tranzitează judeţul Olt. Statisticile RAR arată că 1,94% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică, respectiv ITP fals, expirat sau anulat.

Inspectorii RAR au desfăşurat în primele şase luni şi controale mixte cu poliţiştii rutieri, iar în total au fost aplicate 56 de amenzi contravenționale și au fost retrase 109 certificate de înmatriculare.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, se arată într-un comunicat remis de RAR.

Potrivit sursei citate, rezultatele verificărilor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din judeţ, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție Rutieră opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți