11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șase terenuri de tenis, în construcție la Clubul Nautic Slatina

- Advertisement -

Primăria Slatina a început  construcția celor 6 terenuri de tenis de la Clubul Nautic, în schimbul cărora ar urma să primească fostul ștrand din Progresul. Autoritățile vor relua discuțiile cu Ministerul Tineretului pentru schimbarea destinației bazei sportive care se ruinează de la un an la altul. Toată zona va fi transformată într-un parc modern, care va dispune și de o zonă pentru skateri.

Negocierile dintre Ministerul Tineretului și Primăria Slatina privind schimbarea destinației fostului ștrand din Progresul se apropie de final. Ultima condiție impusă de reprezentanții Guvernului a fost ca municipalitatea să ofere slătinenilor facilități similare cu cele care se regăseau acum 30 de ani pe baza sportivă Dumitru Dobresu. „Noi încercăm de câțiva ani să schimbăm destinația bazei sportive Dumitru Dobrescu, fostul ștrand din Progresul. Ne-am împiedicat de foarte multe ori la Ministerul Tineretului în această procedură de schimbare a destinației, iar ultima corespondență cu dânșii a fost: «Suntem de acord să schimbăm destinația, cu condiția ca Primăria Slatina să facă 6 terenuri de tenis, care erau funcționale pe fosta bază». După cum știți. Fosta bază Dumitru Dobrescu este acum o groapă de gunoi, unde noi nu putem face nimic până nu avem acceptul pentru schimbarea destinației”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

La Clubul Nautic se lucrează deja la amenajarea terenurilor de tenis. Reprezentanții constructorului spun că s-au mobilizat și vor termina în câteva luni. „Astăzi vin și vă anunț pe dumneavoastră, pe slătineni, că am început construcția celor 6 terenuri de tenis de la Clubul Nautic. Valoarea investiției este de 1,58 milioane lei, fără tva, iar durata de execuție este de 12 luni, din care 2 pentru proiectare, care au și trecut. Acum se lucrează ca terenurile de tenis. Vor fi 4 descoperite și împrejmuite, din care 2 cu zgură și 2 cu suprafață rapidă și încă 2 terenuri acoperite și iluminate, unul cu zgură și unul cu suprafață rapidă”, a explicat edilul.

El a mai precizat că va relua corespondența cu Ministerul Tineretului, chiar dacă terenurile nu sunt finalizate. „Finanțarea este asigurată, lucrarea este în curs de realizare. Să sperăm că o să avem înțelegere și o să ne permită să facem schimbarea de destinație. Pentru parc avem studiul de fezabilitate gata. Deocamdată pot să vă spun doar atât: are inclusă o mare rampă pentru skateri, bikeri”, a mai declarat Emil Moț.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți