Copiii de la clasa pregătitoare din Brâncoveni primesc gratuit ghiozdane cu rechizite

Administraţia locală din Brâncoveni a preluat modelul programului derulat de Primăria Slatina şi din acest an va acorda gratuit elevilor de la clasa pregătitoare câte un ghiozdan cu rechizite şcolare.

16 copii de la singura clasă pregătitoare a Şcolii Gimnaziale „Voievod Brâncovenu” din localitate se vor bucura de aceste ghiozdane, mai ales că aceştia, potrivit lui Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni, provin din familii cu o situaţia financiară mai precară. Edilul a spus că investiţia s-a ridicat la puşin peste 1.300 de lei, banii fiind alocaţi de la bugetul local.

„Fiecare elev al comunei Brâncoveni de la clasa pregătitoare va primi în prima zi de școală un ghiozdan care conține rechizite necesare începutului de an școlar (caiete, creioane colorate, penar, pixuri, etc.). Programul «Primul meu ghiozdan» demarat de administrația locală condusă de primarul Ion Cheroiu este la prima ediție, fiind inspirat de modelul programului inițiat în urmă cu patru ani de Primăria municipiului Slatina și va continua și pe viitor. Primăria și Consiliul Local Brâncoveni urează micilor învățăcei: «Mult succes la școală!»”, au postat autorităţile pe pagina oficială de Facebook a localităţii.

La începutul anului şcolar 2019 – 2020, edilul are şi alte surprize pentru copiii din localitate. Au fost finalizate investiţiile de la grădiniţele cu program normal „Matei Basarab”, care deserveşte satele Ociogi şi Mărgheni, şi „Domniţa Bălaşa” din satul Văleni, acestea fiind dotate zilele trecute şi cu mobilier nou, care să ofere cele mai bune condiţii de studiu. Cu preşcolarii de la grădiniţia cu program normal din satul Brâncoveni, care a fost modernizată şi ea în urmă cu doi ani, sunt 67 de copii care învaţă în cele trei unităţi de învăţământ.

De asemenea, cei 255 de elevi de la Școala Gimnazială „Voievod Brâncoveanu”, dar și alţi tineri ai comunei se vor bucura din această toamnă şi de un teren multifuncțional de sport. Terenul, cu o suprafață utilă de 770 metri pătrați, dispune de gazon sintetic artificial multisport pentru practicarea mai multor sporturi, precum fotbal, tenis de câmp, baschet, gard de protecşie şi o alee de acces betonată.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<