Campania „10 pentru siguranţă”, desfăşurată de autorităţile din Olt

Structurile MAI din județul Olt sunt implicate în următoarele două săptămâni în campania „10 pentru siguranţă”, care se derulează în întreaga ţară, scopul acesteia fiind pregătirea elevilor, părinților și profesorilor pentru un an școlar fără evenimente neplăcute.

Polițiştii, jandarmii, pompierii, poliţiştii de frontieră, dar şi angajaţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt, Agenției Județene împotriva Traficului de Persoane Olt și Prefecturii Olt vor lua parte la activităţile din cadrul campaniei ce se vor desfăşura pe parcursul a două etape.

„În perioada 7 – 9 septembrie sunt organizate întâlniri cu cetățenii pe raza municipiului Slatina, în Parcul Tineretului și Esplanada Slatina, pentru a transmite recomandări pentru siguranța elevilor atât în școli cât și în timpul liber. În a doua etapă, ce are loc între 10 şi 20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor MAI se vor deplasa în unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli”, spun reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Autorităţile din Olt vor transmite în cadrul campaniei „10 pentru siguranţă” zece sfaturi sau recomandări, acestea fiind: Violența nu ajută, ai curajul să spui NU!; Fii un elev educat și spune STOP bullyingului!; Telefonul mobil este util doar când este folosit corect!; Sunați la 112 doar în caz de nevoie! Situațiile de urgență nu sunt o joacă!; Pe mâna cui încredințați copilul? Asigurați-vă că însoțitorul nu este chiar infractorul!; Lumea drogurilor nu este lumea ta!; Știți ce face copilul în timpul liber? Cunoașteți-i prietenii!; Drumurile publice nu sunt loc de joacă!; Renunțați la improvizațiile instalațiilor de gaz și curent!; Dascălul este profesor și prieten. Fiți alături de copii!

De asemenea, reprezentanții structurilor MAI vor fi prezenți luni la deschiderea anului școlar, pentru a transmite copiilor succes la învățătură, asigurând părinții și cadrele didactice de toată disponibilitatea noastră în rezolvarea problemelor care pot apărea.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<