6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosarul polițiștilor care s-au ocupat de cazul dispariției Alexandrei, plimbat la trei parchete

- Advertisement -

Cazul de Caracal privind dispariția adolescentelor Alexandrei Măceșanu și Luiza Melencu, despre care nu se mai știe nimic după ce au fost luate cu o mașină de ocazie, cel suspectat că le-ar fi omorât pe acestea și recunoscând acest lucru fiind caracaleanul Gheorghe Dincă, este departe de a fi rezolvat. În privința Alexandrei, copila de 15 ani din Dobrosloveni, dispărută la sfârșitul lunii iulie, sunt cercetați și mai mulți polițiști care s-au ocupat de caz, acestora procurorii din Caracal deschizându-le dosar penal pentru abuz în serviciu, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au venit cu precizări despre dosar, acesta fiind plimbat la trei parchete.

Procurorii olteni vin cu lămuriri despre dosarul polițiștilor care au făcut cercetări în cazul fetei din Dobrosloveni ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora „procurorii din Caracal, cei care au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu, le-au deschis dosar penal poliţiştilor care s-au ocupat  de caz”:

„La data de 31 iulie 2019 a fost înregistrat pe rolul Parchetului  de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a sesizării Ministerului Afacerilor Interne – Corpul de Control al ministrului, un dosar penal în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen., privind modul de acţiune al structurilor MAI, în cazul dispariţiei minorei Măceşanu Alexandra Mihaela. În cursul aceleiaşi zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ca organ ierarhic superior, preluarea acelui dosar penal, având în vedere că şi la nivelul acelei unităţi de parchet se efectuează cercetări de către instituţiile abilitate să apreciez modul de aducere la îndeplinire a atribuţiunilor de serviciu în legătură cu acelaşi eveniment. Prin ordonanţa din data de 1 august, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a admis cererea şi a dispus preluarea dosarului sus indicat, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmând, astfel, ca parchetul ierarhic superior să efectueze cercetări sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 C.pen”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Potrivit sursei citate, în data de 28 august 2019, prin ordonanță, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că „pe rolul acelei unităţi de parchet se afla, în lucru, un dosar penal având acelaşi obiect, iar potrivit art. 88 ind. 1 alin. 2 din Lg nr. 304/2004 «Secţia pentru Investigara Infracţiunilor din Justiţie îşi păstrează competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care, alături de persoanele prevăzute la alin. 1, sunt cercetate şi alte persoane»”.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți