13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Investiţii de aproximativ 300.000 de euro în comuna Gura Padinii

- Advertisement -

Primarii olteni continuă să investească în localităţile pe care le gospodăresc, comunităţile bucurându-se de condiţii de trai tot mai bune. Unul dintre aceşti edili este şi Gicu Cranta din Gura Padinii, comună unde au fost sau sunt în desfăşurare proiecte pe fonduri europene a căror valoare se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

Dotarea cu un buldoexcavator pentru situaţii de urgenţă este ultima investiţie realizată în localitatea de la malul Dunării, unde în curând vor începe lucrările şi la amenajarea unui spaţiu de agrement şi de pescuit şi amenajarea unui parc în curtea căminului cultural.

„Începând de joi, comuna Gura Padinii are în dotare acest buldoexcavator pentru situaţii de urgenţă şi vom putea răspunde prompt la nevoile localităţii. Utilajul multifuncţional a fost achiziţionat din fonduri europene nerambursabile prin intermediul Grupului de Acţiune Locală «Ecoleg Dunăre-Olt» şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, valoarea proiectului fiind de aproximativ 70.000 de euro”, a declarat Cranta.

Edilul din Gura Padinii a spus că zilele viitoare încep şi lucrările la alte două proiecte finanţate tot din fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. „Cele două proiecte presupun amenajarea unui spaţiu de agrement şi pescuit şi amenajarea unui parc în curtea căminului cultural. Valoarea acestora se ridică la 200.000 de euro, fiind de asemenea sută la sută nerambursabile”, a explicat primarul.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți