6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ape tulburi în ALDE Olt: Gherghina Ioniță, atac dur la adresa președintelui Mihai Niță

- Advertisement -

Președintele ALDE Olt, Mihai Niță, a susținut vineri o conferință de presă în cadrul căreia și-a manifestat vehement nemulțumirea în legătură cu deciziile luate de partid la nivel central. Liderul liberalilor și democraților olteni cere demisia secretarului general Daniel Chițoiu, dar și renunțarea la alianța cu Pro România. Vicepreședintele ALDE Olt Gherghina Ioniță spune însă că Mihai Niță nu s-a consultat cu conducerea partidului, înainte să facă aceste afirmații.

Nemulțumiți că liderii de la centru nu le-au explicat condițiile unei eventuale alianțe cu Pro România și mai ales de faptul că ALDE nu a primit susținere pentru candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale, ALDE Olt cere o schimbare de strategie. Primul vinovat de eșecul partidului la alegerile europarlamentare este secretarul general Daniel Chițoiu, care ar trebui să demisioneze, susține Mihai Niță.

„Considerăm că secretarul general trebuia să își apere partidul, pe liderul acestuia, inclusiv de atacurile nepermise ale noului partener politic, care a încercat prin toate declarațiile publice să delegitimeze politic ALDE și să îl trateze ca pe partidul minor din noua alianță… În baza mandatului Biroului Politic Teritorial al ALDE Olt, solicităm demisia imediată din funcția de secretar general al ALDE a domnului Daniel Chițoiu și întrunirea forurilor statutare ale partidului, în care să fie desemnat un secretar general agreat de toți liderii județeni ai partidului”, a declarat Mihai Niță.

Niță a mai spus vineri că astfel de decizii au mai fost luate și de alte organizații din țară, care au susținut conferințe de presă. „Am vrut să începem de la Olt și în același timp mai au loc conferințe de presă în țară, urmând ca săptămâna viitoare să atragem toate filialele alături de grupul nostru. Consider că partidul se poate redresa cu acțiuni serioase, cu corectitudine, cu muncă în mod sincer și cinstit”, a precizat președintele ALDE Olt.

Gherghina Ioniță, atac dur la adresa lui Niță

Vicepreședintele ALDE Olt Gherghina Ioniță a reacționat dur la adresa lui Niță, imediat după conferința de presă. Ea susține că Mihai Niță nu s-a consultat cu biroul politic, înainte să ceară demisia lui Chițoiu. „Minciunile deputatului de Olt Niță! Am aflat azi (vineri n.r.) de declarația deputatului Niță, prin care fără să existe vreo discuție în conducerea organizației, deși susține «că are mandat», fără să ne consulte și pe noi ăștia mai vechi, cere schimbarea secretarului general. Vă întreb domnule Niță de unde ați luat mandat să vorbiți în numele nostru? De la Voiculescu ca în 2012 să ajungeți senator? De la «limbric» ca în 2016 să ajungeți deputat? Pe cine mai mințiți că îi faceți «oameni» dacă mai ajungeți deputat și la anul, că așa ai promis la municipiu? Ordinul de unde vine acum? Ca să știm și noi dacă aveți mandat ce ați negociat și pentru cine? Ioniță Gherghina – vicepreşedinte ALDE Olt. Știu că nu îți place, dar îți mai spun o dată și membru Fondator”, a scris Gherghina Ioniță pe pagina sa de Facebook.

Mihai Niță pare însă că s-a gândit la toate. În cazul în care propunerea lor nu va fi luată în considerare, liberalii și democrații olteni, dar și alți colegi din țară, spun că se vor constitui în grupuri independente, iar în Parlament, în cazul unei moțiuni de cenzură, vor fi alături de PSD.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți