18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Procurorul din Caracal, care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Dincă, va fi pus sub învinuire – Surse

- Advertisement -

Procurorul care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, va fi pus sub învinuire de secția specială pentru magistrați, anunță Mediafax care citeaza surse judiciare. Vizați sunt și trei polițiști.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe săptămâna viitoare urmărirea penală în cazul procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, şi ale altor trei polițiști, în cazul din Caracal, urmând ca aceștia patru să fie citați ca suspecți în dosarul privind maniera în care au intervenit autoritățile în cazul Alexandrei Măceșanu.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care s-a ocupat de cazul Caracal și care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, a fost suspendat din funcție.

Vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt anunța că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

În acest dosar au avut loc deja audieri.

Pe 29 august, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat aproximativ cinci ore la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) în dosarul privind maniera cum procurorii și polițiștii au instrumentat cazul Caracal, iar pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe s-a prezentat la Secție, fiind audiat audiat aproape 6 ore.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Nicolae Alexe a mai declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Anterior, procurorii DIICOT au anunțat că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceșanu la 112.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți