4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânăr de 24 de ani, înecat în apele Dunării

- Advertisement -

Un tânăr de 24 de ani s-a înecat duminică după-amiaza în Dunăre, în zona comunei Gura Padinii. Acesta a alunecat pe mal şi a căzut în apă, fiind luat de curenţi. La faţa locului au acţionat mai multe echipaje de salvatori, trupul tânărului fiind scos la mal de scafandri după mai bine de o jumătate de oră în care a fost căutat. Deşi au fost începute manevrele de resuscitare, răspunsul nu a fost unul favorabil, decesul acestuia fiind constatat de echipajul medical de pe ambulanţă în jurul orei 16:50.

Soţia tânărului a fost cea care a sunat la 112 şi a anunţat ce s-a întâmplat. Cei doi, originari din judeţul Prahova, erau veniţi în zonă la nişte prieteni, cu toţii fiind la un grătar pe malul Dunării, în dreptul localităţii Gura Padinii. Femeia le-a spus salvatorilor că tânărul de 24 de ani a alunecat pe mal şi a căzut în apă. Neştiind să înoate, acesta a fost luat de curenţi şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

La faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Caracal, cu o ambarcaţiune cu motor și o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD de la Garda Vişina și echipajul de scafandri al ISU Olt. În zonă au acţionat şi poliţiştii de frontieră.

„S-a acţionat cu barca de la Detaşamentul Caracal, două bărci de la Poliţia de Frontieră şi o barcă pescărească. Tânărul a fost căutat şi de scafandri, care l-au găsit după mai bine de o jumătate de oră şi l-au scos la mal, salvatorii de pe echipajele de prim ajutor şi ambulanţă începând manevrele de resuscitare. Din păcate, răspunsul nu a fost unul favorabil, echipajul medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt constatând decesul acestuia în jurul orei 16:50”, a spus Cornel Gogolan, purtătorul de cuvânt al ISU.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți