17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Căluşarii din Osica de Sus, câştigătorii trofeului la Festivalul „Moineşteanca”

- Advertisement -

Patru premii au fost obţinute anul acesta de ansamblul folcloric care a reprezentat judeţul Olt la Festivalul Internaţional de Muzică şi Dans Popular pentru Copii şi Tineret „Moineşteanca” din Moineşti, judeţul Bacău. Evenimentul cultural a ajuns la cea de-a noua ediţie şi a reunit la start formaţii folclorice, dar şi solişti vocali şi instrumentişti, din mai multe judeţe ale ţării, precum şi din străinătate. Ansamblul Folcloric „Plaiurile Olteţului” din comuna Osica de Sus s-a întors victorios de la festival, căluşarii reuşind să câştige trofeul.

Festivalul „Moineşteanca” s-a desfăşurat în cadrul manifestării culturale „Zilele municipiului Moineşti” şi a avut loc pe stadionul din localitate. După participarea la parada portului popular, Ansamblul „Plaiurile Olteţului” din Osica de Sus a prezentat în faţa membrilor juriului şi a publicului un spectacol în cadrul căruia a fost prezentat un dans de fete, tradiţionalul dans bărbătesc căluşul, iar soliştii Daria Coleci şi Ionuţ Valeriu Nae au cântat piese din zona Oltului, având de asemenea şi un duet, interpretând „Hăulita”. Momentele artiştilor olteni au fost apreciate şi îndelung aplaudate de cei prezenţi şi juriu, copiii din Osica de Sus întorcându-se acasă cu nu mai puţin de patru premii. Căluşarii au câştigat trofeul festivalului de la Moineşti, dansul de fete a fost premiat cu locul I, iar Ionuţ Valeriu Nae (nai) şi solista vocală Daria Coleci au obţinut fiecare premiul I.

În cei doi ani de la înfiinţare, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Olteţului” a reuşit să câştige numeroase premii la festivaluri naţionale şi internaţionale, performanţele copiilor datorându-se coregrafului George Ghiţă a lu’ Porumbelu’, primarului comunei Osica de Sus, Gheorghe Manicea, directorului Căminului Cultural, Constantin Ţîţu, directorului liceului din localitate, Toni Tanislav, dar şi celui care se ocupă de sonorizare la evenimente, Florin Rădoi. De asemenea, o contribuţie importantă o are şi profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, cel care a făcut posibilă participarea ansamblui din Olt la festivalul de la Moineşti.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți