10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Început de an școlar cu emoții și bucurii, la Slatina

- Advertisement -

A sunat din nou clopoțelul, cu emoții, dar și cu bucurii pentru copii, părinți și dascăli. Într-o mare de flori și zâmbete, prichindeii de la clasa pregătitoare au pornit pe drumul cunoașterii, într-un an școlar care nu seamănă cu cele de până acum. La Slatina, printre copiii care au pășit pentru prima dată într-o sală de clasă a fost și fiul cel mare al primarului Emil Moț, David, care s-a așezat în bancă împreună cu fratele lui mai mic, Alexandru.

Într-o atmosferă înălțătoare, care vestește un nou început, școlile din Slatina și-au deschis luni porțile pentru miile de copii, părinți și dascăli. A fost o zi cu totul specială atât pentru cei mai mici școlari, care au pornit într-o nouă aventură, cât și pentru ceilalți, care s-au bucurat că și-au revăzut colegii. La „Minulescu”, festivitatea de deschidere a anului școlar a fost organizată pe terenul de sport, în prezența prefectului Angela Nicolae şi a inspectorului școlar general, Adrian Bărbulete.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a fost luni unul dintre cei mai emoţionaţi părinţi. Fiul său cel mare, David, a început şcoala. „Astăzi (luni n.r.) vin în calitate de părinte, alături de fiul meu cel mare, David. Sunt emoţii mai mari, într-adevăr. Vorbeam cu el înainte să plecăm către şcoală şi mă întreba dacă chiar mai mergem. E prima zi de şcoală din viaţa lui, iar noi ca familie suntem foarte emoţionaţi, iar el la fel. E ceva nou pentru el, noi ştim ce va urma, drumul lui în viaţă care acum începe. Îi doresc, în primul rând lui, mult succes, şi tuturor celorlaţi copii care astăzi (luni n.r.) încep clasa pregătitoare. Să nu se sperie, este o schimbare în viaţa lor, dar este o schimbare în bine. Profesorilor şi educatorilor le urez să reuşească să aducă noi şi noi generaţii performante!”, a declarat edilul.

Emoţii mari au fost şi pentru micii şcolari. Au intrat în clase împreună cu doamnele învăţătoare, care s-au străduit să creeze o atmosferă prietenoasă pentru ei. Muzica, picturile de pe pereţi şi micile cadouri dulci i-au încântat. David, băiatul cel mare al primarului Emil Moţ a fost însoţit de părinţi, dar şi de fratele său mai mic, Alexandru. Şi ceilalţi princhidei au fost emoţionaţi şi au mărturisit că le place la şcoală.

Școala pe tabletă, la „Vlaicu Vodă”

La Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, din Slatina, elevii din clasele primare au avut parte de o mare surpriză, în prima zi de școală. Au aflat că vor primi câte o tabletă, pe care o vor putea folosi pentru jocuri și aplicații didactice. De anul viitor, și elevii de gimnaziu vor putea învăța cu ajutorul noilor tehnologii.

Îmbrăcați de sărbătoare, cu flori în mână, însoțiți de părinți sau bunici, elevii Școlii Gimnaziale „Vlaicu Vodă” Slatina au luat parte bucuroși la deschiderea noului an școlar. Cei mai mari și-au regăsit bucuroși colegii, dar au mărturisit că și-ar fi dorit ca vacanța de vară să fie și mai lungă. Și aici, cei mai emoționați au fost micuții de la clasele pregătitoare, care nu știau prea multe despre școală și regulile ei. Unii au venit însă hotărâți să învețe mult și bine, să ajungă oameni mari.

Conducerea școlii a gândit un proiect prin care copii din clasele II-IV să beneficieze de tablete echipate cu aplicații și jocuri didactice, dar și cu un catalog electronic. Cu toții au fost așteptați în clase curate și primitoare, dar și cu tehnologii noi, care îi vor ajuta să învețe într-un mod mai eficient. Pe lângă tabletele oferite elevilor, școala a mai achiziționat și laptopuri pentru toate cadrele didactice, dar și mai multe videoproiectoare.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți