19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poştaş jefuit în stradă

- Advertisement -

Bărbatul a fost agresat de un mascat, care a furat o geantă cu peste 200.000 de lei din maşina Poştei

Un poştaş de 55 de ani, din oraşul Balş, a fost luni dimineaţă victima unei agresiuni, autorul faptei fugind cu o geantă plină cu bani din maşina Poştei Române. Atacatorul, care a furat peste 200.000 de lei, avea faţa acoperită şi este căutat de poliţişti care au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate şi a-l prinde pe autor.

Totul s-a petrecut la Oficiul Poştal Balş, victima agresorului ajungând la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Un echipaj de ambulanţă a intervenit la locul faptei. „Poştaşul de 55 de ani, din Balş, a suferit un traumatism toracic şi a fost transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pentru efectuarea de investigaţii medicale amănunţite”, a declarat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt.

Poliţiştii au deschis dosar penal în cauză şi fac cercetări pentru a stabili cele întâmplate, dar şi pentru a-l identifica pe autor, care s-a făcut nevăzut după ce a furat banii din maşina Poştei. „În această dimineață (luni n.r.), în jurul orei 05:00, am fost sesizați prin 112 despre faptul că o persoană necunoscută, cu fața acoperită, ar fi sustras, prin violență, o geantă cu o sumă de bani dintr-o mașină a Poştei, din orașul Balș, după care ar fi fugit. Polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș, împreună ce cei din cadrul Serviciului de Investiții Criminale, s-au deplasat de îndată la fața locului și efectuează cercetări în vederea stabilirii situației de fapt și identificării celui care a săvârșit fapta”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt a IPJ Olt. Repezentanţii Poliţiei mai spun că în maşina Poştei mai era un angajat, însă acesta nu a fost agresat de atacator, el fiind cel care a anunţat incidentul la apelul de urgenţă 112.

Cercetări cu privire la cele întâmplate la Oficiul Poştal Balş au fost demarate şi de reprezentanţii Companiei Naţionale Poşta Română, care spun că poştaşul atacat avea asupra sa peste 200.000 de lei, o parte din bani fiind pensiile care erau programate la plată în cursul zilei de luni. Mai mult chiar, aceştia spun că bărbatul ar fi fost atacat de mai mulţi indivizi. „În jurul orei 05:00 (luni n.r.), persoane necunoscute care aveau feţele acoperite, au atacat un salariat poştal care avea asupra sa suma de 205.000 lei. Angajatul nostru a ajuns la Spitalul Judeţean Slatina pentru investigaţii suplimentare, după ce a suferit răni la torace în urma loviturilor primite. Hoţii, care au reuşit să fugă cu banii, sunt, în prezent, căutaţi de organele de poliţie. Referitor la prezenţa camerelor de supraveghere, precizăm că în oficiul poştal nu sunt montate astfel de dispozitive, însă, din informaţiile noastre, organele de poliţie au intrat în posesia imaginilor înregistrate de camerele din zonă. Cei 205.000 lei reprezentau plăţile oficiului, printre care şi o parte din pensiile programate la plată, astăzi (luni n.r.), însă precizăm că beneficiarii acestor drepturi sociale nu vor fi afectaţi de acest incident. Toţi clienţii îşi vor primi banii conform graficului de distribuire”, spun reprezentanţii Poştei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți