9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Specialiştii antidrog, proiect în rândul tinerilor aflaţi la debutul consumului de droguri

- Advertisement -

Specialiştii antidrog sunt la fiecare început de an şcolar în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje de prevenire a consumului de drogruri. Angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt vor organiza în anul şcolar 2019 – 2020 mai multe proiecte de prevenire, însă au în derulare şi un proiect privind debutul consumului de droguri în rândul adolescenţilor.

 Cursanţii olteni de la ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, precum şi cadrele didactice, vor lua parte la proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe.

„În scopul creşterii nivelului de informare, educare şi conştientizare în vederea neînceperii consumului de droguri şi evitarea trecerii de la un consum experimental şi ocazional, la un consum regulat, pentru dezvoltarea rolului proactiv al familiilor în viaţa copiilor, precum şi pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos la nivelul populaţiei generale, în acest an școlar, CPECA Olt, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, Poliția, Primăria Slatina, Direcția de Sănătate Publică Olt şi alţi colaboratori locali, vor desfășura, la nivelul județului Olt, activități cu caracter preventiv pe linia consumului de tutun, alcool, droguri și noi substanțe psihoactive”, se arată într-un comunicat remis de instituţie.

În parteneriat cu reprezentanţii învăţământului oltean, specialiştii antidrog vor implementa şi unele proiecte implementate la nivel naţional, precum „Cum să creștem sănătoşi”, adresat preșcolarilor cu vârsta între 5 şi 7 ani, „ABC-ul emoţiilor”, adresat elevilor de clasa I și a II-a, „Mesajul meu Antidrog”, ediția a XVII-a, adresat elevilor de gimnaziu și liceu şi „Necenzurat”, adresat elevilor de gimnaziu. De asemenea, în anul şcolar 2019 – 2020 se va derula şi proiectul „Fred Goes Net”, care este adresat consumatorilor de droguri. Potrivit CPECA Olt, vor fi consiliaţi tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, care se află la debutul consumului de droguri.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți