10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de şoferi au rămas fără permis, în urma unei razii de amploare a poliţiştilor

- Advertisement -

Peste 70 de conducători auto au rămas fără permis în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor de la Serviciul Rutier Olt, desfăşurată săptămâna trecută pe şoselele din judeţ. De asemenea, oamenii legii au dat şi peste 800 de amenzi pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

În perioada 2 – 8 septembrie, polițiștii rutieri olteni au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, scopul raziei vizând combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv viteza excesivă, conducerea sub influența alcoolului și indisciplina pietonală și a bicicliștilor.

Oamenii legii au dat amenzi mai multor categorii de participanţi la trafic, cei mai mulţi fiind şoferi care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. „În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Olt au aplicat 843 de sancțiuni contravenționale, dintre care 247 pentru încălcarea regimului legal de viteză, zece pentru neacordare prioritate pietonilor și 16 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare. Totodată, 10 pietoni și 75 de bicicliști au fost sancționați pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 121.000 de lei”, se arată într-un comunicat remis de IPJ.

Tot săptămâna trecută, polițiștii au reținut şi 71 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 30 au fost reținute pentru depășirea vitezei legal admise pe un sector de drum cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, 16 pentru depășiri neregulamentare și zece pentru neacordare de prioritate pietonilor. De asemenea, au retras 19 certificate de înmatriculare”, se mai arată în comunicat.

Oamenii legii au constatat şi 25 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, în cauză fiind întocmite dosare penale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți