„Codul de bune practici agricole”, care reglementează cantitatea de fertilizanți și perioadele de aplicare, se va modifica. Schimbările ar urma să vină în sprijinul fermierilor, care sunt sfătuiți să vină și ei cu propuneri, în perioada următoare.
Agricultorii care vor să obțină profit, dar cu respectarea normelor de protecție a mediului vor avea un cadru legislativ mai bun. Ministerul Apelor și Pădurilor vine cu modificări importante în acest domeniu.
„Codul de bune practici agricole, care conținea prevederi destul de restrictive pentru fermieri, a fost modificat și de săptămâna viitoare va intra în consultare publică cu fermierii și cu toate asociațiile de fermieri, toate aceste modificări însemnând o relaxare destul de importantă pentru fermieri atât în ceea ce privește perioada de interdicție, care se scurtează și se calculează în funcție de datele climaterice ale fiecărei zone, cât și în ceea ce privește cantitatea de îngrășăminte minerale care se pot aplica și care, de asemenea, se mărește”, a explicat Naiana Milea, director în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.
Persoanele interesate de toate aceste aspecte pot veni cu propuneri, astfel încât, atunci când va fi aprobat, codul să fie în concordanță cu realitățile din domeniu. „Rugăm toți fermierii care folosesc Codul de bune practici agricole la o biblie pentru activitatea lor agricolă și care sunt condiționați de prevederile lui în obținerea subvențiilor de la APIA să se uite peste aceste prevederi și să ne spună punctul lor de vedere. Pentru că probabil sunt unele activități sau arii de activitate care poate nu sunt acoperite”, a mai sus directorul din Ministerul Apelor și Pădurilor.
Simona Vârban