10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziții la evazioniști din Drăgănești Olt și Dăneasa

- Advertisement -

Polițiștii și procurorii din Olt au desfăşurat, joi dimineață, 13 percheziții la adrese din județele Olt și Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Descinderile au loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice din orașul Drăgănești Olt și comuna Dăneasa din Olt, dar și din comuna Scrioștea din Teleorman, cercetați în dosar fiind doi bărbați din Drăgănești Olt.

Descinderile au avut loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice din orașul Drăgănești Olt și comuna Dăneasa din Olt, dar și din comuna Scrioștea din Teleorman, cercetați în dosar fiind doi bărbați din Drăgănești Olt. Cei doi sunt acuzați că vindeau unor instituții ale statului mobilier urban, confecționat fără documente sau care efectiv nu exista.

„În fapt, în perioada 2010 – 2016, doi bărbați, de 21 și de 52 de ani, ambii din orașul Drăgănești Olt, fiind administratori la mai multe societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale acestora facturi fiscale de achiziții mărfuri, care nu aveau la bază operaţiuni reale. Totodată, aceștia nu ar fi evidenţiat în documentele contabile veniturile obţinute în totalitate. Prin aceasta modalitate, cei doi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500.000 de lei”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Șase persoane au fost conduse la sediul Poliției, în vederea audierii. Nu au fost dispuse măsuri împotriva acestora, iar oamenii legii continuă cercetările în cauză.

Activitățile au fost desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți