19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Servicii stomatologice gratuite pentru toți elevii din Slatina

- Advertisement -

La început de an școlar, cabinetele medicale din cadrul instituțiilor de învățământ și-au reluat activitatea. În Slatina, fie că vorbim despre cele stomatologice sau de medicină generală, toate dispun de condiții bune și echipamente pe măsură. Elevii primesc îngrijirile sau tratamentul de care au nevoie în cazul unor afecțiuni ușoare, dar și informații prețioase despre igienă și sănătate.

Înainte ca elevii să se așeze din nou în bănci, în fiecare școală s-au făcut acțiuni ample de igienizare, iar personalul didactic și auxiliar a efectuat analizele medicale periodice. De toate aceste aspecte au avut grijă medicii și asistenții din cabinetele medicale școlare. Tot ei se ocupă de efectuarea triajului epidemiologic al elevilor, la intrarea în colectivitate.

În Slatina, sunt cabinete medicale în fiecare grădiniță cu program prelungit și în fiecare școală. „Avem opt grădinițe cu program prelungit cu nouă cabinete medicale, la GPP nr.7 fiind două cabinete, pentru că sunt două corpuri de clădire. Mai avem încă 15 școli, cu 16 cabinete școlare, pentru că la Liceul Titulescu sunt două corpuri de clădire și două cabinete școlare. La acestea se adaugă cele cinci cabinete stomatologice școlare. Toate sunt pregătite să ofere servicii medicale elevilor, și-au refăcut stocurile de produse de curățenie și medicamente”, a explicat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.

Și cabinetele stomatologice școlare din Slatina și-au reluat activitatea. Medicii vor insista și anul acesta pe prevenție, astfel încât numărul elevilor cu probleme dentare să fie din ce în ce mai mic. Însă și cei care au nevoie de tratament, vor beneficia de cele mai bune condiții.

În Slatina sunt cinci cabinete stomatologice școlare, la Colegiul „Ion Minulescu”, Liceul „Nicolae Titulescu”, Liceul „Alexe Marin”,  Colegiul „Radu Greceanu” și Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”, la fiecare dintre acestea fiind arondate și alte unități de învățământ. Astfel, toți elevii beneficiază de servicii medicale de urgență gratuite.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți