9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Pompierilor, sărbătorită cu ateliere de prezentare a autospecialelor de intervenție

- Advertisement -

Ziua Pompierilor este sărbătorită și anul acesta de efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Joi pompierii olteni își prezintă în Parcul Tineretului din Slatina autospecialele de intervenție, iar vineri, în zona Prefecturii Olt, au loc alte manifestări dedicate împlinirii a 171 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română.

Pentru a marca evenimentul, efectivele ISU au fost angrenate în aceste zile într-o serie de competiții sportive, iar joi, cu începere de la ora 17:30, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, sunt organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, a manevrelor de prim ajutor, dar și puncte de informare preventivă a populației.

Activitățile dedicate Zilei Pompierilor din România continuă vineri, începând cu ora 11:00, pe platoul din fața Prefecturii Olt. Aici va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt. Tot vineri, în intervalul orar 10:00 – 12:00, în zona adiacentă Instituției Prefectului, vor fi organizate și ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, dar și un punct de prezentare a manevrelor de prim ajutor.

Ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România începând cu anul 1953.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți