34.1 C
Slatina
sâmbătă,20 iulie,2024

Ultimele Articole

Podul Olt rămâne în aer, până anul viitor

- Advertisement -

Lucrările de reparații la Podul Olt, programate să înceapă chiar din vara aceasta, vor fi amânate pentru anul viitor. Asta după ce firma italiană care se va ocupa de proiectare și execuție n-a reușit să obțină toate avizele necesare. Între timp, cei de la Drumuri Naționale implementează un alt proiect, care vizează refacerea podului de peste Vedea, la Optași.

După podul de peste Valea Negrișoara, de la Găneasa, care va fi deschis pentru circulație în perioada imediat următoare, Secția de Drumuri Naționale Slatina are în derulare alte două proiecte importante, care vizează tot reconstrucția unor poduri.

Mai avansat este cel de reabilitare a Podului Olt, pentru care s-a desemnat deja câștigătorul lucrărilor. „Podul de peste Olt, de la Slatina, trebuie să intre în reparație capitală. Din păcate, nu totul s-a derulat, cel puțin pe partea de proiectare, așa cum speram. Constructorul avea la dispoziție trei luni pentru a finaliza proiectul și nu l-a terminat până la această dată. A expirat termenul, este penalizat, nu lăsăm lucrurile așa, dar procedura este destul de greoaie în ceea ce privește obținerea de avize necesare pentru obținerea autorizației de construite. Sperăm ca anul viitor să dăm drumul la lucrări și pentru acest obiectiv”, a declarat Adrian Motorga, directorul SDN Slatina.

Și podul de peste Vedea, de la Optași, are nevoie de reabilitare. Din expertizele celor de la Drumuri Naționale rezultă că rosturile ar putea ceda în următorii ani.

Toate aceste lucrări sunt finanțate de la bugetul de stat. Sumele alocate sunt de ordinul zecilor de milioane de lei. Numai reparațiile la Podul Olt costă peste 26 de milioane de lei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți