9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânăr găsit înecat în apele râului Olt, la Tia Mare

- Advertisement -

Un tânăr de 34 de ani, din localitatea argeşeană Ştefăneşti, şi-a pierdut viaţa sâmbătă, înecându-se în apele râului Olt. Pompierii şi scafandrii olteni au intervenit la faţa locului, bărbatul fiind scos la mal în viaţă, în stop cardio-respirator, dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost constatat decesul acestuia.

Potrivit unor informaţii, tânărul era împreună cu un bărbat la pescuit în dreptul localităţii Tia Mare, din judeţul Olt. La un moment dat, bărbatul a plecat pe jos spre Cilieni pe marginea Oltului, iar când s-a întors a observat hainele tânărului, dar şi plasele de pescuit pe care ar fi trebuit să le instaleze pe cursul de apă, pe mal. Atunci a bănuit că acesta ar fi intrat în apele Oltului şi nu a mai ieşit la suprafaţă, autorităţile fiind imediat alertate.

Pompierii Gărzii Vișina, Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale pentru prima intervenție, două ambarcațiuni cu motor, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și un echipaj SMURD, au acţionat în zonă pentru a căuta persoana înecată în râul Olt. În sprijinul militarilor a venit și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Căutările au fost executate cu ambarcațiunea cu motor și accesoriile specifice, dar și cu ajutorul scafandrilor, a spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. „Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din orașul Ștefănești, județul Argeș, a fost găsit de echipa de scafandri la aproximativ zece metri de mal, adâncimea apei fiind de șase metri. Acesta se afla în stop cardio-respirator, iar echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare”, a declarat reprezentantul ISU.

Din păcate, tânărul nu a răspuns manevrelor specifice, echipajul medical de pe ambulanţă declarând decesul acestuia.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți