12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Fiul fostului procuror Noajă, implicat din nou într-un eveniment rutier

- Advertisement -

Ioan Bogdan Noajă, fiul fostului procuror Ștefan Noajă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, a fost implicat în weekend într-un nou eveniment rutier. Vineri noaptea, Noajă Junior a lovit o mașină parcată pe o stradă din orașul Potcoava, apoi a pierdut controlul autoturismului pe care acesta în conducea și a lovit un cap de pod răsturnând-se. Mașina sa a fost serios avariată, însă tânărul de 23 de ani, din municipiul Slatina, a reușit să iasă singur din vehicul și s-a făcut nevăzut, însă acum este căutat de polițiști.

Un tânăr de 19 ani, din Potcoava, proprietarul autoturismului lovit de Noajă, a fost cel care a sesizat evenimentul la Poliție. „În data de 13 septembrie 2019, ora 23:50, lucrătorii Poliției orașului Potcoava au fost sesizați telefonic de către un tânăr de 19 ani, din Potcoava, despre faptul că în timp ce avea autoturismul staționat regulamentar pe strada Principală din satul Valea Merilor, la un moment dat, a fost acroșat pe partea laterală stângă de un alt autoturism care și-a continuat drumul. La o distanță de aproximativ 400 de metri acesta a pierdut controlul direcției de mers, intrând în coliziune cu un cap de pod, după care s-a răsturnat. Din mașină a ieșit o persoana care a părăsit locul faptei”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Persoana ce a provocat accidentul a fost căutată de polițiști după săvârșirea faptei, având în vedere că existau date că aceasta avea permisul suspendat. „În urma investigațiilor și verificărilor efectuate de lucrătorii Poliției orașului Potcoava a rezultat faptul că conducătorul celui de-al doilea autoturism este un bărbat de 23 de ani, din municipiul Slatina, care în prezent are permisul de conducere reținut (suspendat). Au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Este vorba de Bogdan Noajă, fiul lui Ștefan Noajă, procuror al Parchetului Olt până în vara anului trecut, când s-a pensionat. De-a lungul ultimilor ani, Noajă Junior a fost certat cu legea de mai multe ori. Atât în 2017, cât și în 2018, acesta a fost prins de mai multe ori drogat la volan în Slatina, Potcoava și a provocat două evenimente rutiere în Scornicești și Slatina.

De asemenea, fiul fostului procuror Noajă a fost anchetat, alături de un alt tânăr, într-un dosar penal pentru trafic de droguri. La sfârșitul lunii noiembrie 2016 a fost condamnat de magistrații Tribunalului Olt la 3 ani de închisoare cu executare pentru această infracțiune. Sentința dată de prima instanță nu a fost definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel Craiova, instanță care la finele lunii iunie 2017 l-a achitat pentru una din infracțiuni, respectiv cea privind drogurile de risc. Magistrații craioveni l-au condamnat definitiv pe Ioan Bogdan Noajă la 1 an și 8 luni închisoare în regim de detenție, dar grație arestului la domiciliu pedeapsa a fost considerată executată în întregime.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți