9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încep lucrările pe tronsonul din Olt al drumului expres

- Advertisement -

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a predat amplasamentul pentru amenajarea tronsonului din Olt al drumului expres către constructor. În câteva zile vor începe lucrările, planul companiei care execută lucrările fiind să facă mai întâi șoselele ocolitoare pentru Slatina și Balș.

UMB Spedition, firma care va construi Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești își organizează șantierul pentru a începe lucrările. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care au predat amplasamentul, întreaga suprafață necesară amenajării șoselei fiind expropriată.

„Amplasamentul pentru Tronsonul 2 a fost predat, iar săptămâna aceasta vor începe lucrările. Constructorul este pregătit cu utilaje, muncitori și tot ce e nevoie pentru a deschide șantierul. Se va face mai întâi pichetarea (trasarea) terenului, apoi decopertarea stratului vegetal, pregătirile pentru fundare și fundarea. Ulterior, se vor așterne straturile de pământ și piatră pentru terasament, cu geogrile între starturi, compactare, iar când se ajunge la cotă se așterne stratul de balast, se stabilizează, apoi se aștern cele trei starturi de asfalt”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Potrivit angajamentului asumat inițial de constructor, ar fi trebuit ca până la sfârșitul anului să fie gata șoselele de centură pentru Slatina și Balș. Însă exproprierile au durat mai mult decât se estimase, iar lucrările au început mai târziu. Oricum, firma care a câștigat lucrările a promis că va mobiliza pe șantier 300 de utilaje și 700 de muncitori, astfel încât să se lucreze în paralel, atât la partea carosabilă, cât și la șanțurile de scurgere, sistemul de siguranță rutieră și la ridicarea pilonilor pentru poduri.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți