Klaus Iohannis a început în forță bătălia pentru un nou mandat

Oamenii l-au întâmpinat cu entuziasm şi s-au înghesuit să dea mâna cu el, la Constanţa

Președintele Klaus Iohannis a participat în weekend la două acțiuni ale PNL, care au beneficiat de toate ingredientele unei lansări reușite în cursa pentru un nou mandat: băi de mulțime, atacuri la adresa PSD, încrederea delegaților liberali în succesul electoral.

Președintele Iohannis a avut nevoie de peste zece minute pentru a intra în sala Casei de Cultură din Constanța, unde a fost programată reuniunea organizațiilor liberale din zona de Sud – Est. În timp ce liderii PSD sunt huiduți peste tot unde se duc, la venirea candidatului PNL la alegerile prezidenţiale oamenii s-au strâns în număr mare chiar în fața sălii în care urma să aibă loc reuniunea.

Deși orașul lor trece drept un fief PSD, constănțenii s-au înghesuit să facă poze, să dea mâna, să-i vorbească președintelui. Klaus Iohannis a fost oprit chiar și în holul Casei de Cultură de oameni dornici să discute cu el preț de câteva secunde. Intrarea în sală a președintelui a dinamizat mulțimea: oamenii au început să fluture steaguri ale României, ale Umiunii Europene, dar și bannere pe care scria „O Românie normală”. Președintele Iohannis a trecut printre oameni, fâcând o nouă baie de mulțime, acompaniată de sute de poze făcute cu telefoanele de către delegați. În drumul spre podiumul sălii de ședință, șeful statului a dat mâna și a vorbit cu mai mulți delegați ai formaţiunii politice.

„O să fiţi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine în viitor, mult mai mult timp”, a fost mesajul cu care  președintele Klaus Iohannis a electrizat sala. De altfel, terenul fusese pregătit la Școala de Vară a Tineretului Liberal, desfășurată tot sâmbătă. Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea fi o variantă de premier, Iohannis a replicat: „Oricând, Ludovic, oricând”. PSD a produs „cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani”, a  acuzat președintele. El a mai spus că social-democraţii nu au avut timp să guverneze şi pentru oameni şi au dat legi care să submineze justiţia, poliţia şi administraţia publică. Şeful statului a explicat că în ultimii ani şi-a folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca măsuri care ar fi fost catastrofale pentru ţară. 

Alături de preşedintele Klaus Iohannis, la acţiunile PNL au participat şi alţi lideri ai partidului, printre aceştia numărându-se Ludovic Orban, preşedintele PNL, şi doi vicepreşedinţi ai partidului, Raluca Turcan şi Rareş Bogdan, care au spus că trebuie să se pregătească şi sunt pregătiţi pentru guvernare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.