12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Festivalul „Corabia de Aur”, la sfârşitul săptămânii

- Advertisement -

Primăria şi Consiliul Local Corabia, în colaborare cu Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt, organizează în acest sfârşit de săptămână Zilele oraşului Corabia, eveniment ajuns la cea de-a opta ediţie şi dedicat împlinirii a 421 de ani (1598 – 2019) de atestare documentară a localităţii de la malul Dunării, dar şi cea de-a 46-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară şi Uşoară „Corabia de Aur”.

Ambele manifestări culturale se vor desfăşura în perioda 20 – 22 septembrie 2019, în Piaţa Independenţei din centrul oraşului Corabia, oraganizatorii având pregătite multe suprize muzicale, şi nu numai, pentru corăbieni, dar şi pentru cetăţenii din localităţile învecinate, care vor să se distreze la sfârşitul acestei săptămâni.

În fiecare seară a Festivalului „Corabia de Aur”, spre exemplu, pe lângă concursul propriu-zis şi Gala Laureaţilor, la Corabia vor concerta artişti consacraţi ai muzicii populare şi uşoare româneşti. Vineri seara sunt programate recitalurile lui Marius Ciprian Pop şi Anda Adam, sâmbătă vor fi în spectacol Nicuşor Iordan şi Shift, iar duminică, după premierea câştigătorilor festivalului şi Gala Laureaţilor, vor fi în concert Constantin Lătăreţu, solişti ai Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina, a cărui orchestră condusă de dirijorul Cristi Dumitru va asigura acompaniamentul muzical, şi cunoscuta trupă Bosquito.

Tot în oraşul de la Dunăre, în cadrul Zilelor Corabiei, se va desfăşura a doua ediţie a evenimentului „Pedalează pentru sănătate”. Va fi o paradă a bicicliştilor corăbieni pe străzile urbei, care va avea loc duminică, 22 septembrie, de Ziua mondială fără maşini. Scopul imediat al evenimentului sportiv este descurajarea, pe cât posibil, a circulaţiei cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos, ori, în ultima instanţă, a transportului în comun. Parada bicicliştilor corăbieni va avea plecarea din faţa Casei de Cultură şi se va desfăşura pe traseul strada Popa Şapcă – strada Tudor Vladimirescu – bulevardul Nicolae Titulescu – strada General Praporgescu – bulevardul 1 Mai – strada Ştefan cel Mare – strada Bucureşti – strada Tudor Vladimirescu – strada Popa Şapcă – Casa de Cultură. La eveniment vor fi asigurate asistenţa medicală, sprijinul poliţiştilor rutieri din Corabia, apă pentru hidratare, parada bicicliştilor corăbieni bucurându-se anul acesta şi de o tombolă cu premii în bani.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți