10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

DIICOT: Fragmentele de oase găsite în pădurea de lângă Caracal, ale unei tinere de 15 – 19 ani

- Advertisement -

Procurorii DIICOT au dat miercuri publicităţii raportul final al expertizei medico-legale antropologice ale resturilor de oase şi dinţi, găsite la începutul lunii august lângă o pădure de lângă Caracal. Acestea aparţin unei tinere cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât tânăra Alexandra Măceşanu ale cărei fragmente osoase s-au găsit în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă. Bărbatul este bănuit că a omorât-o pe aceasta, dar şi pe Luiza Melencu, ambele fete dispărând după ce au fost luate la ocazie cu maşina de acesta.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţiei de Investigare a Infracţionalităţii, Crimei Organizate şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, Institutul Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” a transmis miercuri raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Gheorghe Dincă, pe 5 august, în zona de lizieră de pădure amplasată pe terenul staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal ca fiind locul unde a aruncat mai multe fragmente osoase ce au fost identificate şi ridicate.

„Din concluziile raportului de expertiză rezultă faptul că fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani. Resturile scheletale şi dentare identificate în liziera pădurii staţiunii agricole Caracal provin de la o altă persoană decât cea descoperită la data de 26 iulie”, se arată în comunicatul DIICOT.

INML a mai transmis DIICOT şi raportul cu privire la expertiza medico-legală antropologică efectuată pe fragmentele osoase care s-au mai găsit în curtea lui Dincă pe parcursul lunii august, iar acestea provin de la animale. „Institutul Național de Medicină Legală a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase descoperite în toate perimetrele cercetate în locuinţa inculpatului şi a excavaţiilor efectuate în incinta imobilului, în perioada 12 – 28 august. Din concluziile acestui raport rezultă faptul că întregul material osos examinat este de origine animală”, mai precizează anchetatorii.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți