9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mașina de poștă din Balș, jefuită de patru bărbați. Printre ei și poștașul „bătut”

- Advertisement -

Patru bărbați sunt vinovați de jaful mașinii Poștei Române, care a avut loc la începutul săptămânii trecute în parcarea Oficiului Poștal Balș. Printre ei este și poștașul de 50 de ani, care a spus că a fost agresat de atacatori mascați și a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Cu toții au fost reținuți marți seara și miercuri au fost prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de arestare.

Opt percheziții domiciliare au avut loc marți dimineața în municipiile Slatina și Caracal în cazul jefuirii mașinii de poștă din Balș, în urma acestora polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale reținându-i pe cei patru bărbați bănuiți de sustragerea genții în care erau peste 200.000 de lei. La descinderi au participat și luptătorii ai Serviciului de Acțiuni Speciale Olt, polițiști ai Brigăzii de Operațiuni Speciale Craiova și ai Serviciului de Operațiuni Speciale Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

„În urma perchezițiilor, opt persoane au fost conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. În fapt, în urma probatoriului administrat, patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 24 și 50 ani, din municipiul Slatina și comuna Ipotești, sunt bănuiți că în urma unei înțelegeri anterioare ar fi simulat comiterea infracțiunii de tâlhărie în vederea sustragerii banilor aflați în mașină”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Față de cei patru bărbați, s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, miercuri după-amiaza fiind prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Balş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poştaşul de 50 de ani, angajat al Oficiului Balş, care a avut legătură cu jaful mașinii de poștă, a spus că în noaptea de 8 spre 9 septembrie a fost agresat şi jefuit de persoane necunoscute, care aveau faţa acoperită. Din maşina Poştei Române a fost sustrasă o geantă în care erau 205.000 de lei, atacatorii făcându-se nevăzuți. Salariatul postal a susținut că a fost agresat de unul dintre ei și a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu un traumatism toracic. Poştaşul nu era singur în maşină, ci împreună cu un alt coleg, cel care anunţat la 112 cele întâmplate. Suma de bani furată reprezenta plăţile Oficiului Poștal Balș, printre care şi o parte din pensiile programate la plată în ziua jafului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți