Paul Stănescu: „Bunăstarea românilor este mai presus de orice interes politic sau economic”

Senatorul de Olt Paul Stănescu trage un semnal de alarmă asupra contrelor manifestate de partidele din opoziție, pe teme precum legea salarizării sau majorarea pensiilor. Liderul social democraților olteni consideră că România nu mai trebuie supusă unor experimente de austeritate. Alianța 2020 – USR – PLUS, PNL și alte partide acționează împotriva bunăstării oamenilor, transmite Stănescu.

„Am considerat că bunăstarea românilor este mai presus de orice interes politic sau economic. Că trebuie să direcționăm creșterea economiei și către oameni”, a precizat miercuri, într-un comunicat de presă, senatorul de Olt Paul Stănescu.

El a punctat promisiunile pe care actuala guvernare le-a onorat și a explicat că partidele din opoziție nu au susținut proiecte importante, care vizau creșterea nivelului de trai al românilor. „Opoziția nu a votat legea salarizării și asta se uită. Mulți dintre colegii deputați din opoziție s-au abținut când s-a adoptat legea pensiilor. Și asta se uită. Când te opui unor astfel de legi, te opui unei vieți mai bune pentru români. Și acest lucru trebuie să-l reamintim și noi tot timpul, oamenii să știe și în viitor ce să aleagă”, a explicat Stănescu.

România nu mai trebuie supusă unor experimente de austeritate, iar Alianța 2020 – USR – PLUS, PNL și alte partide care tot amenință ba direct sau mai voalat cu tăieri de pensii și salarii, este o alianță împotriva bunăstării oamenilor, mai consideră Paul Stănescu. „De la 1 septembrie pensiile au crescut. Iar aceasta este încă o promisiune îndeplinită, nu este o iluzie vândută de către noii oameni din politica românească care nu înțeleg că guvernarea se adresează în primul rând oamenilor. De la 1 septembrie 2020 se vor mări din nou pensiile și punctul de pensie va ajunge la 1.775 lei, adică, practic, se va dubla comparativ cu anul 2016, când am intrat la guvernare și când valoarea acestuia era de doar 871,7 lei”,  a mai precizat Paul Stănescu.

Faptul că partidele de opoziție au refuzat să semneze „Pactul național pentru bunăstarea românilor”, propus de PSD, este un semn de întrebare pe care fiecare român trebuie să și-l pună, a mai adăugat președintele PSD Olt.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<