7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Principalele momente ale infracțiunilor pe care le-ar fi comis Dincă, reconstituite parțial

- Advertisement -

Principalele momente ale infracțiunilor ce ar fi fost comise de caracaleanul Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut că le-a ucis pe cele două tinere dispărute la Caracal, Alexandra Măceșanu din comuna Dobrosloveni și Luiza Melencu din comuna Dioști, județul Dolj, au fost reconstituite parțial de anchetatori la începutul acestei săptămâni.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, activitățile procurorilor DIICOT și ofițerii de poliție judicară au vizat indicarea de inculpatul Dincă a faptelor pe care le-a săvârșit – racolarea, răpirea, adăpostirea, violarea și uciderea fetelor, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre.    

„În zilele de 16 şi 17 septembrie 2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară delegați în cauză, pe baza materialului probator administrat până în prezent, au procedat la reconstituirea parțială a activităților ce reprezintă elementul material al infracțiunilor cercetate în cauza denumită generic «Caracal». Activitățile întreprinse au vizat indicarea de către inculpatul Dincă Gheorghe a principalelor momente sub aspectul racolării, răpirii, adăpostirii, violării și uciderii celor două victime, precum și modalitatea și mijloacele comiterii infracțiunii de profanare de cadavre, în raport de aceleași două victime”, se arată în comunicatul DIICOT.

Totodată, anchetatorii au continuat audierile de martori la sediul Poliției municipiului Caracal și au formulat propunere de prelungire a măsurii arestului preventiv față de caracaleanul Gheorghe Dincă. Inculpatul a fost prezentat miercuri în fața magistraților Tribunalului Olt cu propunerea de prelungire a arestării preventive. Instanţa a admis propunerea, Dincă urmând să mai stea în arest încă 30 de zile, începând cu 25 septembrie şi până pe 24 octombrie, inclusiv. Decizia nu a fost contestată. Fostul mandat de arestare pe numele caracalenului, care este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat, expira în data de 24 septembrie şi a fost dat de judecătorii Tribunalului Olt pe 14 august.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți