23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Poștașul implicat în jefuirea mașinii de poștă, arestat

- Advertisement -

Ilie Dobre, Marius Motoi, Florin Fieraru și Ion Mirea sunt cei patru bărbați reținuți în urma jefuirii mașinii de poștă din parcarea Oficiului Poștal Balș, care miercuri au fost prezentați în fața magistraților Judecătoriei Balș, care au dispus arestarea doar a unuia dintre ei. Este vorba de Ilie Dobre, poștașul „bătut”, în vârstă de 50 de ani, originar din comuna Ipotești, pe numele căruia instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la data de 17 octombrie, inclusiv.

Împotriva celorlalți trei bărbați, toți din municipiul Slatina, judecătorii bălșeni au dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată.

Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 58 de ani, din Slatina și Ipotești, au fost reținuți în urma a opt percheziții domiciliare efectuate marți în Slatina și Caracal de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul mascaților de la Serviciul de Acțiuni Speciale Olt, polițiștilor de la Brigada de Operațiuni Speciale Craiova și Serviciul de Operațiuni Speciale și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Opt persoane au fost duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în urma descinderilor. „În fapt, în urma probatoriului administrat, patru bărbați, din municipiul Slatina și comuna Ipotești, sunt bănuiți că în urma unei înțelegeri anterioare ar fi simulat comiterea infracțiunii de tâlhărie în vederea sustragerii banilor aflați în mașină (205.000 de lei n.r.)”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poştaşul arestat, angajat al Oficiului Balş, implicat în jefuirea mașinii de poștă, a spus că în noaptea de 8 spre 9 septembrie a fost agresat şi jefuit de persoane necunoscute, cu feţele acoperite. Atacatorii au furat din mașina Poștei o geantă cu peste 200.000 de lei, apoi s-au făcut nevăzuți. Salariatul poștal a susținut că a fost bătut de unul dintre ei, acesta ajungând la Spitalul Slatina cu traumatism toracic. Bărbatul nu era singur în maşină, ci împreună cu un alt coleg, cel care a anunţat la 112 cele întâmplate. Suma de bani furată reprezenta plăţile Oficiului Poștal Balș, printre care şi o parte din pensiile programate la plată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți