20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Weekend cu umor și voie bună, la „Oltenii & Restu’ lumii”

- Advertisement -

Ediția a XXV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii” începe vineri, la ora 11:00, la Slatina. Invitații, dar și organizatorii, vor merge mai întâi la Podul Olt, unde are loc deschiderea oficială a evenimentului, cu praz, mămăligă, pastramă și vin. Apoi, celebrii Firicel și soția sa, din serialul Las Fierbinți, vor juca o scenetă comică pentru spectatori.

Podul Olt se transformă vineri în vamă oltenească pentru toți cei care iubesc umorul de calitate, distracția și bucatele tradiționale. Începe Festivalul „Oltenii & Restu’ lumii”, o ediție jubiliară care îl are ca invitat special pe actorul Silviu Biriș. Toma Cuzin și Liliana Mocanu, carismaticii actori din Las Fierbinți, vor interpreta o scenetă în deschiderea festivalului.

De la ora 12:00, voia bună se mută în Parcul Tineretului, care va fi gazda festivalului până duminică seara. La 12:30 se deschide „Târgul meșterilor populari” și tot atunci se deschide butoiul cu vin și glume. Până la 17:17 va cânta Taraful de la Morunglav, în timp ce statui vivante vor merge de la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” și până în Parcul Tineretului să îi invite pe slătineni la festival. În parc vor fi și actrițe la călcat de struguri, concursuri de epigrame și bancuri, dar și un concurs de mâncat praz.

De la ora 16:16, din fața Prefecturii Olt, are loc Parada portului popular, la care participă copii și tineri din toate colțurile țării. De la ora 19:00 se joacă piesa de teatru „Letis și Leușteanul”, care îi are ca protagoniști pe Silviu Biriș, Crina Lință și Ioana Pavelescu. Seara se încheie cu un concert al Zorinei Bălan, care începe la ora 21:00, în Parcul Tineretului.

Sâmbătă, Mustăria „La Cățaua Leșinată” și Târgul meșterilor populari se deschid de la ora 10:10. Pe tot parcursul zilei vor fi spectacole, atât în cartiere, cât și în Parcul Tineretului, au loc reprezentanții ale ansamblurilor etniilor invitate. La ora 20:00 urcă pe scenă formația grecească Greek4U, iar de la 21:00 vor susține un spectacol artistul makidonean Stelu Enache și formația Balkano.

Duminică, de la ora 20:00, cântă Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini, iar de la 21:00 este programat un concert al lui Aurelian Temișan. Cunoscutul Andrei Duban este prezentatorul tuturor spectacolelor care vor avea loc la scena amplasată în Parcul Tineretului.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți