11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Președintele PSD Olt cere demisia unui oficial al Guvernului

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele executiv al PSD Olt, cere demisia președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, pe care îl acuză că a împărțit incorect către primării banii din Fondul de Dezvoltare și Investiții. Marius Oprescu îi cere lui Ghizdeanu să anunțe public criteriile în baza cărora au fost atribuite sumele.

Doar opt localități din Olt se află pe lista celor 116 din întreaga țară care vor primi finanțare pentru proiecte de dezvoltare locală, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDO). În total, aproape 250 de milioane de lei vor intra în județ pentru modernizarea drumurilor sau amenajarea de rețele de gaze naturale.

Toate aceste proiecte au fost aprobate prin ordinul președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, pe care Marius Oprescu îl acuză de practici incorecte la împărțirea banilor. „Primarii județului nostru și-au pus toată speranța în dezvoltarea localităților lor, prin accesarea acestui program de investiții, iar Ion Ghizdeanu și-a bătut joc de ei, prin lipsa de obiectivitate și transparență demonstrate în selecția discreționară, dedicată și absolut preferențială a proiectelor depuse. Aș vrea să iasă public să anunțe criteriile după care au fost selectate obiectivele de investiții depuse de către reprezentanții primăriilor județului Olt și să explice concret cum poți respinge proiecte vitale pentru olteni”, a declarat Marius Oprescu.

Mai mult, președintele PSD Olt îi cere demisia lui Ion Ghizdeanu, pe care îl invită să meargă în județ și să le explice oamenilor, în campania electorală, cum s-au selectat proiectele finanțate. Marius Oprescu dă de înțeles că singurele criterii de împărțire a banilor ar fi fost date de înțelegerea dintre Ghizdeanu, omul de afaceri Mircea Ungureanu, care a câștigat pentru execuție toate cele opt contracte de lucrări și directorul DSP Olt, Andrei Iordache, un apropiat al celor doi. „Considerând că este un afront asupra locuitorilor noștri, care cred în oportunitățile de dezvoltare pe care FDI le-a promis, îi cer demisia din funcția de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și îi invit pe Ghizdeanu, Andrei Iordache și «Pisicu’» să conducă această campanie electorală cum știu ei mai bine, după metodele lor parafate. Le dau chiar și programul de activități”, a mai spus liderul PSD Olt.

Care sunt proiectele câștigătoare

În prima etapă, din banii alocați pentru primăriile din Olt de FDI, cea mai mare sumă va ajunge în comuna Vitomirești, peste 71,5 milioane de lei urmând să fie investiți în modernizarea drumurilor. Celelalte proiecte aprobate prin ordinul președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, sunt: Cungrea – 10.109.889 lei, pentru betonare drumuri comunale DC35 Cepești-Vlăngărești și DC25 Ibănești-Miești; Pleșoiu – 10.024.770 lei, pentru extindere rețea gaze naturale în satele Pleșoiu, Doba și Cocorăști și introducere gaze naturale în satele Arcești, Arcești Cot, Schitu din Deal și Schitu din Vale; Drăgănești Olt – 56.424.821 lei, pentru reabilitare și modernizare străzi, etapa II; Vișina – 11.561.259 lei, pentru înființare sistem de distribuție gaze naturale; Teslui – 46.071.865 lei, pentru modernizare drumuri locale; Milcov – 18.584.576 lei, pentru modernizare drumuri de interes local; Slătioara – 22.830.071 lei, pentru modernizare drumuri comunale.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți