7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Campanie de eradicare a ambroziei, în Olt

- Advertisement -

Agenția pentru Protecția Mediului Olt declară război ambroziei, plantă care poate provoca alergii severe. Astfel, toate primăriile, dar și toți cetățenii, sunt invitați să se alăture unei acțiuni de eliminare a ambroziei de pe terenurile pe care le dețin.

Ca urmare a răspândirii exagerate atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional a ambroziei, precum şi a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor care fac alergie la această plată, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a propus ca ziua de 28 septembrie 2019 să fie declarată zi a mişcării civice pentru mediu şi sănătate cu implicare naţională. Cei de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Olt cer ajutorul părimăriilor, dar și cetățenilor care dețin terenuri, pentru ca, într-o singură zi, prin efort comun, să fie curăţată ţara de ambrozie.

Campania „28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” se va derula la nivel naţional şi are drept scop combaterea plantei invazive, prin prevenirea răspândirii polenului şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani. „În cadrul campaniei, unităţile administrativ teritoriale din judeţ, persoanele fizice, operatorii economici se vor implica în acţiuni de cosire pe domeniile publice sau private”, spun reprezentanții APM Olt.

Perioada de acțiune în cadrul proiectului este 28 septembrie 2019, în intervalul orar 10:00 – 15:00.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți