12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Jandarmeria Olt recrutează tineri pentru şcolile militare din Drăgăşani şi Fălticeni

- Advertisement -

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt a dat start recrutărilor pentru şcolile militare de subofiţeri din Drăgăşani şi Fălticeni, nu mai puţin de 360 de locuri fiind scoase la concurs de Jandarmeria Română pentru sesiunea de admitere din luna ianuarie a anului 2020. Înscrierile se vor încheia la jumătatea lunii noiembrie, viitorii jandarmi fiind formaţi ca subofiţeri la cele două şcoli postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe parcursul unui an, învăţământul fiind cu frecvenţă.

Tinerii din Olt care vor să devină jandarmi pot opta pentru unul dintre cele 190 de locuri de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, trei dintre acestea fiind pentru romi şi două pentru alte minorităţi. Sunt 150 locuri alocate Jandarmeriei Române, cinci Inspectoratului General al Aviaţiei (IGAv) şi 35 Serviciului de Informaţii Externe (SIE). De asemenea, oltenii pot da admiterea şi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni unde sunt 170 de locuri, din care trei pentru romi şi două pentru alte minorităţi, acestea fiind repartizate astfel: 150 Jandarmeriei Române, cinci IGAv şi 15 SIE.

Pentru a participa la concursurile de admitere la cele două şcoli militare, candidaţii trebuie să respecte următoarele condiţii şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, aptitudinea/inaptitudinea se constată de structurile de specialitate ale MAI, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii şapte ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs, pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale; să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;  să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

În vederea participării la concursul de admitere, candidații susțin evaluarea psihologică și examinarea medicală, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cererile-tip de înscriere/participare la concursurile de admitere organizate în sesiunea ianuarie 2020 la școlile postliceale ale MAI pot fi depuse de tinerii din Olt la sediul IJJ până pe 15 noiembrie 2019. Dosarele de recrutare ale candidaților înscriși la școlile postliceale al MAI, se depun la unitățile de recrutare până la data de 6 decembrie 2019. Concursurile de admitere vor avea loc între 10 – 23 ianuarie 2020, perioada de școlarizare a seriilor de elevi fiind februarie – decembrie 2020. Activităţile specifice înscrierii, desfăşurării probelor eliminatorii şi a probei de verificare a cunoştinţelor sunt disponibile pe pagina oficială de internet a fiecăreia dintre cele două instituţii de învăţământ.

Candidaţii pot afla relaţii suplimentare şi de la sediul Jandarmeriei Olt din municipiul Slatina, strada Cazărmii, nr. 40, Serviciul Resurse Umane sau la telefon 0249/437.901, 0249/437.904, interior 24558/24535.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți